Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. e-bike populair onder dieven terug

Do 20 augustus 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. e-bike populair onder dieven

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. e-bike populair onder dieven gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. e-bike populair onder dieven gemist.

EenVandaag: o.a. e-bike populair onder dieven

Datum
Do 20 augustus 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24911858

Onderwerpen van deze uitzending

De e-bike is populair, ook onder dieven: 'Ze worden steeds vaker gestolen door professionele bendes'
Ze had hem pas een paar maanden: een gloednieuwe e-bike van meer dan duizend euro. Claudia van Wijk had hem gekocht om naar haar werk te gaan, als ideaal alternatief voor auto en ov. Tot hij werd gestolen. En ze is beslist niet de enige die dit overkwam. We kopen steeds meer nieuwe dure fietsen en e-bikes, waardoor het stelen ervan lucratiever wordt. De totale omvang van schade door fietsdiefstal stijgt al jaren: van 450 miljoen in 2012 naar ruim 600 miljoen euro, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Eerste anderhalvemetermusical is redding voor beginnend theaterproducent: 'Eigenlijk kan het niet, maar we doen het toch'
Zijn productie over Marilyn Monroe sneuvelde doordat de coronacrisis uitbrak, maar theaterproducent Christian Seijkens ging niet bij de pakken neerzitten. Het resultaat is de musical 'Een leven samen'. De theaterwereld noemt het initiatief 'dapper'. Een musical die coronaproof is moet de redding betekenen voor het bedrijf van Christian Seijkens, die eigenlijk nog maar aan het begin staat van zijn carrière als theaterproducent. En het lijkt te lukken. "Niet door te kijken wat er allemaal niet meer mag, maar naar wat er allemaal nog wél kan."

Uitgever Derk Sauer over vergiftiging Navalny: 'Als onafhankelijk journalist of politicus ben je je leven niet zeker in Rusland'
De Russische oppositieleider Alexej Navalny is vandaag opgenomen op de intensive care met vergiftigingsverschijnselen. Navalny is de bekendste tegenstander van president Poetin. "We wisten dat dit moment een keer zou komen." Volgens zijn advocaat is het niet de eerste keer dat Navalny op deze manier wordt aangevallen. Hij zou vorig jaar tijdens een verblijf in de gevangenis ook zijn vergiftigd. Op dat moment zat hij een celstraf uit van 30 dagen vanwege het organiseren van een protest. Het verhaal van Navalny staat niet op zichzelf: verschillende tegenstanders van het Kremlin zijn de afgelopen jaren verdwenen, vergiftigd, of op een andere manier onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen.

Geen snelle alternatieven voor geschrapte veevoermaatregel: 'Op lange termijn kun je denken aan minder dieren'
Hoe moet het verder met het stikstofbeleid nu minister Carola Schouten van Landbouw de door boeren fel bestreden veevoermaatregel heeft geschrapt? "Op korte termijn is er eigenlijk geen alternatief", volgens hoogleraar stikstof Jan Willem Erisman.

EenVandaag: o.a. e-bike populair onder dieven op tv

.