Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. stilleggen hulpprogramma’s door corona klap voor asielkinderen terug

Di 18 augustus 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. stilleggen hulpprogramma’s door corona klap voor asielkinderen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. stilleggen hulpprogramma’s door corona klap voor asielkinderen gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. stilleggen hulpprogramma’s door corona klap voor asielkinderen gemist.

EenVandaag: o.a. stilleggen hulpprogramma’s door corona klap voor asielkinderen

Datum
Di 18 augustus 2020
Tijd
18:20 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24900232

Onderwerpen van deze uitzending

Stilleggen hulpprogramma door corona nieuwe klap voor asielkinderen: 'Ineens zat mijn zoon weer elke dag binnen opgesloten'
In je hoofd een pauze nemen. Dat is hoe gevluchte kinderen het spel- en bewegingsprogramma van TeamUp ervaren. Maar door de lockdown werden de activiteiten in de AZC's stilgelegd. Voor de 10-jarige Hoessein was dat niet makkelijk. Het programma is bedoeld om kinderen met traumatische ervaringen weer op de rit te krijgen. Ze zijn blootgesteld aan extreem onveilige situaties, maar kunnen door de activiteiten van TeamUp deze ervaringen een plek geven. De impact van het stilleggen van het bewegingsprogramma was groot, vertelt de vader van Hoessein. "Ineens zat mijn zoon weer elke dag binnen opgesloten en kwamen nare herinneringen boven."

De coronateststraat op Schiphol is 'moeilijk te vinden' en 'de capaciteit is onvoldoende'
Iedereen uit een risicogebied moet zich op de luchthaven kunnen testen op corona, vertelde minister Hugo de Jonge op 5 augustus. Maar dan moet die coronateststraat wel te vinden zijn én voldoende capaciteit hebben. Nu kun je lang niet altijd terecht. Om passagiers uit risicogebieden te testen, moet de GGD op Schiphol zelf selecteren welke reizigers ze willen testen en welke niet. Reden is het gebrek aan testcapaciteit om iedere passagier uit risciogebieden te testen.

300 buurtbussen rijden al maanden niet door corona: duizenden reizigers gedupeerd
Vanaf deze week rijden de lijnbussen in Nederland weer volgens de normale dienstregeling. Maar 300 buurtbussen staan vooralsnog stil en dat heeft grote invloed op het leven van veel mensen. "De leefbaarheid van de dorpen staat op het spel." Inmiddels zijn de reguliere bussen coronaproof gemaakt met kuchschermen en is er een mondkapjesplicht voor reizigers. Maar buurtbuschauffeur in het Drentse Hijken Willem Veldhuis mag zijn buurtbus nog niet starten. "Taxi's mogen rijden en zelfs schoolbusjes, maar ik niet? Ik vind het onbegrijpelijk!" In maart kwam de buurtbus van Veldhuis stil te staan, want passagiers vervoeren in een kleine bus was te risicovol. Toen had hij daar begrip voor, want hij wilde geen risico lopen.

EenVandaag: o.a. stilleggen hulpprogramma’s door corona klap voor asielkinderen op tv

.