Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. Saskia Noort over succes en liefde terug

Za 15 augustus 2020 | 01:40 EenVandaag: o.a. Saskia Noort over succes en liefde

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. Saskia Noort over succes en liefde gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. Saskia Noort over succes en liefde gemist.

EenVandaag: o.a. Saskia Noort over succes en liefde

Datum
Za 15 augustus 2020
Tijd
01:40 tot 02:10
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24879787

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Saskia Noort verklaart eigen succes: 'Mijn lezeressen hebben littekens door relaties, dat herkennen ze in mijn thrillers'
De verkoopcijfers van Saskia Noort lijken geen grenzen te kennen. Ook haar nieuwste thriller 'Bonuskind' bestormt de bestsellerlijsten. In een openhartig gesprek vertelt ze over haar succes, daten en over de zoektocht naar een nieuwe liefde.

Veteraan Bert diende in Libanon, nu zet hij zich in om Beiroet te helpen: 'We moeten alles doen om die mensen te redden'
"Wij moeten Libanon helpen om te overleven", was de eerste gedachte van veteraan Bert Kleine Schaars na de enorme explosie in hoofdstad Beiroet. Hij diende 6 maanden in het land in de jaren 80. Via de veteranen-appgroep zag hij de beelden. "Het was zo onwezenlijk. Ik was met onze club Libanon-veteranen net voor de lockdown nog op de plek van de explosie. Je beseft dan de mega impact", vertelt Bert. Hij probeerde als eerste zijn kennissen in Beiroet te bereiken, en voelde enorme opluchting toen hij ze meteen aan de lijn kreeg. "En ze waren praktisch ongedeerd, bizar eigenlijk."

Koning moet altijd bij jaarlijkse Indiëherdenking zijn, vindt meerderheid Indische Nederlanders
Zes op de tien (61 procent) Indische Nederlanders vinden dat de koning elk jaar bij de Indiëherdenking moet zijn. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder Indische Nederlanders. Nu is er eens in de 5 jaar een lid van het Koninklijk Huis aanwezig. Veel van de ondervraagde Indische en Molukse Nederlanders hebben er moeite mee dat de koning wél jaarlijks bij de Nationale Dodenherdenking op 4 mei op de Dam is. Nu lijkt het of de leden van het Koninklijk Huis de ene herdenking belangrijker vinden dan de andere, zeggen ze. "Alsof ze mensen uit Indië als tweederangs burgers zien", zegt een deelnemer.

Haagse restauranthouder Ali uit Libanon waarschuwt Nederland: 'Stuur geen geld naar de Libanese regering'
Met een Landelijke Actiedag wordt vandaag geld ingezameld voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Haagse restauranteigenaar Ali draagt daar aan bij, maar hij wil de Nederlandse regering wél waarschuwen: "Geef niets aan de Libanese regering." "Stuur geen geld naar de Libanese regering. Stuur het naar vertrouwelijke ngo's op het terrein. Buiten dat om, vertrouw niets", waarschuwt Ali. Hij groeide op in Libanon en woont samen met zijn vrouw al 5 jaar in Nederland. Ze hebben een eigen Libanees restaurant in Den Haag.

EenVandaag: o.a. Saskia Noort over succes en liefde op tv

.