Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. compensatie ouders toeslagenaffaire terug

Do 13 augustus 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. compensatie ouders toeslagenaffaire

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. compensatie ouders toeslagenaffaire gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. compensatie ouders toeslagenaffaire gemist.

EenVandaag: o.a. compensatie ouders toeslagenaffaire

Datum
Do 13 augustus 2020
Tijd
18:20 tot 18:55
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Mogrré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24874185



Onderwerpen van deze uitzending

Belastingmedewerkers toeslagenaffaire werken nu aan compensatie ouders: 'Dit kan en mag helemaal niet'
Ze kon het bijna niet geloven. Cindy Hagenbeek belde de Belastingdienst over haar compensatie in de toeslagenaffaire. Maar de medewerker die haar zou kunnen helpen herkende ze: die werkte eerder bij de afdeling die haar van fraude beschuldigde. "Ik werd verwezen naar deze medewerker", vertelt ze. De naam deed een belletje rinkelen. "Deze persoon werkte eerder bij de afdeling Toeslagen, die de kinderopvangtoeslag juist terugeiste."

Matthias (34) maakte een film over Zeeuws drama tijdens WOII, toen kwam de lockdown: 'Ik dacht: de wereld zit hier nu niet meer op te wachten'
Het was een vreemde gewaarwording voor de Zeeuwse filmmaker Mattias Hoekman (34). Hij draaide afgelopen jaar een film over een vergeten operatie die cruciaal is geweest voor de bevrijding van Nederland. Toen hij begon met monteren ging het land op slot. Het is een stukje geschiedenis dat snel wordt vergeten: de slag om de Schelde. Toch is het de grootste slag die op Nederlands grondgebied plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog. Matthias besloot deze geschiedenis vast te leggen in een fictiefilm en maakte zo kennis met zijn eigen familiegeschiedenis.

Gevluchte ex-kolonel met de dag pessimistischer: 'Ik zou het liefst de democratie in Turkije herstellen'
De Turkse ex-kolonel Halis Tunc moest vluchten, omdat hij volgens president Erdogan betrokken was bij de mislukte coup op 15 juli 2016. In Nederland zoekt hij nu ander werk en ziet hij met lede ogen aan hoe er niks verandert in Turkije.

EenVandaag: o.a. compensatie ouders toeslagenaffaire op tv

.