Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. oproep aan jongeren van hoogste politiebaas terug

Wo 12 augustus 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. oproep aan jongeren van hoogste politiebaas

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. oproep aan jongeren van hoogste politiebaas gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. oproep aan jongeren van hoogste politiebaas gemist.

EenVandaag: o.a. oproep aan jongeren van hoogste politiebaas

Datum
Wo 12 augustus 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24868320

Onderwerpen van deze uitzending

Dringende oproep aan jongeren van hoogste politiebaas: 'Houd je aan de coronaregels, want het virus is niet weg'
Korpschef Henk van Essen van de politie wil dat mensen zich veel beter aan de coronamaatregelen houden. "Zeker jongeren gaan er nu te makkelijk mee om", zegt hij. "Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor je opa en oma." De hoogste baas van de politie maakt zich grote zorgen, omdat hij merkt dat de coronadiscipline van de bevolking deze zomer in rap tempo afneemt. Zeker met het warme weer van de afgelopen dagen. "Kijk maar om je heen. Mensen gaan er veel soepeler mee om. Het wordt als minder erg ervaren. Terwijl we echt alert moeten blijven. Het virus is niet weg. En het is een hele gevaarlijke vijand."

Korpschef Van Essen wil racisme bij de politie bestrijden: 'Etnisch profileren gebeurt bij ons en dat is niet professioneel'
De protesten van de Black Lives Matter-beweging liggen gevoelig bij de politie, zegt korpschef Van Essen. Er kunnen volgens de hoogste politiebaas als het gaat om racistisch gedrag nog flinke stappen worden gezet. "Voor racisme is geen plek bij politie."

BOA-Bond ziet handhaven van verplichte thuisquarantaine niet zitten
Boa's kunnen een verplichte quarantaine voor mensen die in een bron- en contactonderzoek naar voren komen niet handhaven. Dat zegt de BOA-Bond. "Door de drukte is er nu al van handhaving nauwelijks sprake", reageert voorzitter Ruud Kuin. De Tweede Kamer is teruggekeerd van vakantie vanwege de 'verontrustende oplopende coronacijfers', zoals premier Rutte het zelf in het debat noemde. Een opmerkelijk moment in het debat was van Rob Jetten, van coalitiepartij D66. Hij vindt de verplichte quarantaine voor mensen die naar voren komen in een bron- en contactonderzoek van de GGD 'paniekerig'. Ook de oppositiepartijen waren kritisch op het bron- en contactonderzoek en de verplichte quarantaine. Toch blijft het plan van verplichte quarantaine dat minister Hugo de Jonge gisteravond aankondigde, vooralsnog overeind.

Een verplichte sluiting door corona houdt Raymond niet tegen: 'De supermarkt is morgen gewoon open'
Supermarkteigenaar Raymond Berning kreeg te horen dat hij vanaf donderdag zijn supermarkt moet sluiten, omdat de coronaregels niet werden nageleefd. Maar dicht gaat Raymond niet. "Mensen kunnen hier morgen gewoon boodschappen krijgen." Volgens Veiligheidsregio Twente heeft Berning zich 'stelselmatig niet aan de regels gehouden', schrijft Tubantia. Maar dat is volgens Berning, die in Noord Deurningen het familiebedrijf runt, grote onzin. Ook zijn vader (72) werkt nog mee in de supermarkt. "Je ziet het zelf. Wij doen er alles aan", zegt hij vanachter een spatscherm.

EenVandaag: o.a. oproep aan jongeren van hoogste politiebaas op tv

.