Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. brandbrief huisartsen coronavirus terug

Di 11 augustus 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. brandbrief huisartsen coronavirus

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. brandbrief huisartsen coronavirus gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. brandbrief huisartsen coronavirus gemist.

EenVandaag: o.a. brandbrief huisartsen coronavirus

Datum
Di 11 augustus 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24861911

Onderwerpen van deze uitzending

Brandbrief huisartsen: 'Geef ons bij tweede golf wél voldoende beschermingsmiddelen en voorrang bij coronatest'
"Vergeet ons bij een tweede coronagolf niet", waarschuwen huisartsen aan de vooravond van het coronadebat in de Tweede Kamer. "We hebben voldoende beschermende middelen nodig en moeten snel getest kunnen worden, zodat we onze patiënten niet besmetten." Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar ging veel aandacht uit naar ic-capaciteiten en de ziekenhuiszorg. Gevolg was dat de zogeheten eerstelijnszorg, zoals huisartsenpraktijken, thuis- en verpleeghuiszorg, enigszins op de achtergrond raakte.

Schrijver van boek over Harry en Meghan weet het zeker: het paleis zorgde voor de royal exit
Dit jaar namen prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle afstand van het Britse koningshuis. Waarom namen zij deze beslissing? Biograaf Omid Scobie denkt dat niet de pers maar het paleis hen het laatst duwtje in de rug gaf. Harry en Meghan werkten niet mee aan de biografie over hun leven, toch weet schrijver en koningshuisverslaggever Omid Scobie zeker dat zijn versie klopt: "Ik heb meer dan 100 bronnen gesproken, mensen dichtbij het koppel en mensen die weten wat er achter de paleismuren gebeurt."

Erik laat zien hoe heel Beiroet helpt met puinruimen na de zware explosie: 'Het is ontzettend mooi'
Een week na de enorme explosie in de haven van Beiroet is de hele stad bezig met het opruimen van de ravage. De Nederlandse Erik Maes was er toen het gebeurde en helpt mee. Met zijn eigen camera laat hij zien hoe het er in de stad aan toegaat.

EenVandaag: o.a. brandbrief huisartsen coronavirus op tv

.