Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. Luxemburg populaire vakantiebestemming terug

Di 11 augustus 2020 | 01:25 EenVandaag: o.a. Luxemburg populaire vakantiebestemming

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. Luxemburg populaire vakantiebestemming gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. Luxemburg populaire vakantiebestemming gemist.

EenVandaag: o.a. Luxemburg populaire vakantiebestemming

Datum
Di 11 augustus 2020
Tijd
01:25 tot 01:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24856139

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Luxemburg door corona ineens populaire vakantiebestemming: 'Zoveel moois op 3 uur rijden'
Ondanks corona wil je toch graag naar het buitenland op vakantie. Frankrijk, Italië en Spanje lijken ineens zo ver weg en België en Duitsland zijn eigenlijk niet spannend genoeg voor je foto’s op Instagram. Wat doe je dan? Luxemburg! Hoe populair het land dit jaar echt is als vakantiebestemming weten we pas als de officiële cijfers later dit jaar komen, maar op basis van posts op social media lijkt het in elk geval ineens een razend populaire bestemming.

Ahmads zussen zien geen uitweg als het Syrische leger weer aanvalt: 'Waar vinden we een plek die niet gebombardeerd wordt?'
"Als het Syrische leger komt, zullen ze zeker gedood worden." Zelf vluchtte hij naar Nederland, maar de vier zussen van Ahmad Bayazid wonen nog altijd in de Syrische provincie Idlib. Officieel is er een staakt-het-vuren, maar veilig zijn ze zeker niet. In maart werd er een wapenstilstand tussen het Syrische leger en de rebellen in Idlib afgekondigd. Het is de enige provincie in het land die na 9 jaar burgeroorlog nog in handen is van de rebellen.

Maarten van der Weijden over zwemmen in zee: het geeft rust, maar je kunt ook zo de controle kwijtraken
Dat zwemmen in zee niet zonder risico is, bleek afgelopen weekend weer. Vier zwemmers kwamen om. Maar de zee heeft een enorme aantrekkingskracht. Olympisch kampioen Maarten van der Weijden herkent dat: "Het geeft zo’n gevoel van vrijheid en ontspanning." "Ik geniet er enorm van. Het is minder voorspelbaar dan het zwembad door de golven, de stroming en de kou of warmte. De elementen maken het bijzonder", vertelt de winnaar van de gouden medaille op de 10 km openwaterzwemmen in 2008 in Peking.

Thea (81) zat als kind in een Jappenkamp, nu vertelt ze erover op scholen: 'Ze wilden dat we dood gingen'
Zaterdag 15 augustus is het 75 jaar geleden dat Japan capituleerde, waarmee er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog voor Nederlands-Indië. Niet alleen krijgsgevangenen, ook vrouwen én kinderen zaten daar in de interneringskampen.

EenVandaag: o.a. Luxemburg populaire vakantiebestemming op tv

.