Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. scholen moeten ventilatie verbeteren terug

Do 6 augustus 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. scholen moeten ventilatie verbeteren

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. scholen moeten ventilatie verbeteren gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. scholen moeten ventilatie verbeteren gemist.

EenVandaag: o.a. scholen moeten ventilatie verbeteren

Datum
Do 6 augustus 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24834469Onderwerpen van deze uitzending

Scholen moeten nú ventilatie verbeteren, kwaliteit vaak ondermaats: 'Je kunt denken aan een mondkapje in de klas'
Scholen moeten aan de slag met het verbeteren van hun ventilatiesystemen. Dit om de verspreiding van aerosolen in het klaslokaal te voorkomen. Dat zegt Philo Bluyssen, hoogleraar indoor environment van de TU Delft en autoriteit op dit gebied. Volgens Bluyssen moet er door het coronavirus nu meer dan ooit aandacht zijn voor goede ventilatie. "De ventilatie op de meeste scholen is al niet voldoende. Er zijn wel regels van het Bouwbesluit, maar die zijn minimaal. Een raampje openzetten volstaat absoluut niet."

Vader teleurgesteld over uitspraak rechter: gemeente hoeft geen jeugdzorg in de buurt te regelen voor zoon Jan
Hij geeft het nog niet op, maar Hans Knetsch baalt wel. In zijn strijd voor een jeugdzorgplek in de buurt van Katwijk voor zijn zoon Jan, had hij alle hoop gevestigd op de rechter. Maar die bepaalde gisteren anders. De rechter bepaalde dat de gemeente Katwijk niet verplicht is om een jeugdzorgplek in de buurt te regelen. Advocaat Reinier Feiner die de familie Knetsch bijstaat: "De rechter zegt eigenlijk: 'Iedereen begrijpt de wenselijkheid van een jeugdzorgplek in de buurt, daar is iedereen het ook mee eens. Maar noodzakelijk is het niet.'"

Milieuorganisaties eisen per direct stop op bijstook biomassa in kolencentrales
Vijf grote milieuorganisaties eisen dat minister Wiebes per direct stopt met de subsidie voor bijstook van biomassa in kolencentrales. Dat laten ze weten aan EenVandaag. De eis betekent het einde voor de steun van de milieuorganisaties aan het energieakkoord uit 2013. Toen is door 47 organisaties afgesproken dat er windmolens op zee moeten worden gebouwd en dat in kolencentrales biomassa mag worden bijgestookt om de duurzame doelstellingen van het kabinet te halen. De biomassa moet uit duurzaam beheerde bossen komen, maar die belofte zijn de energieleveranciers niet nagekomen.

Kabinet overweegt coronateststraten op vliegvelden: zo worden die in onze buurlanden gebruikt
Moet je reizigers die terugkeren uit risicogebieden wel of niet laten testen op het coronavirus? Terwijl het Nederlandse kabinet twijfelt over verplicht testen, is men in veel Europese buurlanden al om. Er wordt weer meer gevlogen en veel vliegtuigen zitten vol. Daarmee groeit de kans dat het coronavirus ongecontroleerd ons land binnen komt via passagiers die terugkeren uit risicogebieden. Het kabinet wil daarom een teststraat openen op Schiphol waar passagiers die terugkomen uit risicogebied zich kunnen laten testen.

EenVandaag: o.a. scholen moeten ventilatie verbeteren op tv

.