Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. RIVM-rapport bevestigt gevaar verspreiding corona via ventilatie terug

Wo 5 augustus 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. RIVM-rapport bevestigt gevaar verspreiding corona via ventilatie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. RIVM-rapport bevestigt gevaar verspreiding corona via ventilatie gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. RIVM-rapport bevestigt gevaar verspreiding corona via ventilatie gemist.

EenVandaag: o.a. RIVM-rapport bevestigt gevaar verspreiding corona via ventilatie

Datum
Wo 5 augustus 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24827722

Onderwerpen van deze uitzending

Vertrouwelijk RIVM-rapport bevestigt gevaar verspreiding coronavirus via ventilatie: 'Dit is het missende puzzelstukje'
Een oorzaak van een enorme corona-uitbraak in een verpleeghuis in Maassluis, waarbij zes bewoners overleden, is verkeerde ventilatie. Dat blijkt uit een RIVM-rapport, in handen van EenVandaag. In het ventilatiesysteem zijn delen van het virus ontdekt. Hoewel er streng bezoekbeleid was, het personeel chirurgische mondkapjes droeg en er gebruik wordt gemaakt van een modern ventilatiesysteem, werd verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis hard getroffen door een corona-uitbraak. Op één afdeling werden 17 bewoners en 18 medewerkers ziek. Het virus kostte aan zes bewoners het leven.

Waarom de explosie in Beiroet het zoveelste probleem in Libanon is
Libanon krijgt het zwaar te verduren na de explosie in de haven van Beiroet. Want onderhuids spelen er veel problemen. "Het land krijgt crisis op crisis", zegt arabist Leo Kwarten. De explosie van gisteren in de haven van Beiroet heeft inmiddels meer dan 100 mensen het leven gekost, er zijn duizenden gewonden en honderdduizenden huizen zijn compleet verwoest. Het wordt een monsteroperatie om deze weer op te bouwen, en dat zal niet vanzelf gaan.

Iceman Wim Hof werd gezien als 'circusartiest', nu zweren grote sterren bij zijn methode: 'Ze noemden me 30 jaar lang knettergek'
Iceman Wim Hof wordt de ster van een Hollywoodfilm over zijn leven. Hij werd gezien als 'circusartiest', maar zijn methode is inmiddels erkend door de wetenschap. "Dat is fijn als je 30 jaar lang te horen krijgt dat je helemaal gek bent."

EenVandaag: o.a. RIVM-rapport bevestigt gevaar verspreiding corona via ventilatie op tv

.