Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. reddingsbrigade wil lessen zeezwemmen terug

Ma 3 augustus 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. reddingsbrigade wil lessen zeezwemmen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. reddingsbrigade wil lessen zeezwemmen gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. reddingsbrigade wil lessen zeezwemmen gemist.

EenVandaag: o.a. reddingsbrigade wil lessen zeezwemmen

Datum
Ma 3 augustus 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24816016

Onderwerpen van deze uitzending

Reddingsbrigade wil lessen in zeezwemmen: 'We lopen het risico dat meer mensen verdrinken'
De zomers duren langer, de stranden zijn drukker maar ondertussen neemt de zwemvaardigheid van Nederlanders af. Daarvoor waarschuwt de reddingsbrigade. De brigade wil daarom meer aandacht op scholen voor zwemmen in open water. Afgelopen week ging het op meerdere plekken langs de kust mis. In Monster werd het lichaam gevonden van een 15-jarige jongen die was verdronken. In Julianadorp spoelde het lichaam van een man aan die drie kinderen uit de zee had proberen te redden. Alleen op vrijdal al, moest de reddingsbrigade 300 keer ingrijpen.

Horecazaken sluiten omdat coronaregels worden overtreden: 'Kabinet moet actie ondernemen'
Er was gejuich op 1 juni: eindelijk mocht de horeca weer open. Maar er waren ook meteen zorgen. Was het wel haalbaar met alle regels? Lang niet overal, blijkt nu. De ene na de andere horecazaak wordt zelfs gesloten omdat te weinig afstand wordt gehouden. Een van die zaken is Café ZUS in Wijchen, dicht sinds afgelopen donderdag. "De eerste waarschuwing kwam op 19 juli. Het werd onverwacht druk in en rond het café. Toen hebben wij besloten de zaak zelf te sluiten. De volgende dag moest ik me melden bij de politie en kreeg ik een officiële waarschuwing", zegt café-eigenaar Alexander Straver.

Er kan van alles, maar vergunningen blijven uit: opslag van tentenbouwer blijft vol
Stapels houten vlonders en de grootste tenten die je je kunt voorstellen: je vindt ze niet op festivals deze zomer, maar in de opslag van tentenbouwer Martijn van den Broek in Bladel. Er mag langzaam weer meer, maar vergunningen worden niet afgegeven. "Hier ligt ongeveer 75.000 vierkante meter vloer", vertelt Van den Broek van Van Han Tent en Podia. "Dat zou dit weekend allemaal weg moeten zijn geweest en op festivals in Nederland en België moeten liggen. Ook op het buitenterrein staan zoveel spullen dat we 450 vrachtwagentrailers nodig zouden hebben, mochten we alles in één keer weg moeten brengen."

EenVandaag: o.a. reddingsbrigade wil lessen zeezwemmen op tv

.