Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. bloggen met gevaar voor eigen leven in Wit-Rusland terug

Do 30 juli 2020 | 01:10 EenVandaag: o.a. bloggen met gevaar voor eigen leven in Wit-Rusland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. bloggen met gevaar voor eigen leven in Wit-Rusland gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. bloggen met gevaar voor eigen leven in Wit-Rusland gemist.

EenVandaag: o.a. bloggen met gevaar voor eigen leven in Wit-Rusland

Datum
Do 30 juli 2020
Tijd
01:10 tot 01:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24790552

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Arts Alexander Loban blogt met gevaar voor eigen leven in Wit-Rusland: 'Eerlijke verkiezingen zijn hier een illusie'
Op 9 augustus mogen de Wit-Russen naar de stembus, maar het is niet alsof er veel te kiezen valt. Alexander Loban blogt vanuit Wit-Rusland over de situatie in zijn land. "Het is toneel. Bij verkiezingen gaat het om keuze en die is hier niet." Loban woonde en werkte jarenlang in Nederland, nu is hij terug naar Wit-Rusland voor zijn zoon en kleinkinderen. Bij terugkomst begon hij met een blog over de situatie rondom het coronavirus in Wit-Rusland, maar inmiddels schrijft hij vooral over de politiek. Met gevaar voor zijn vrijheid.

Maurice de Hond 'traint' zichzelf om zijn overleden zoon Marc niet te missen: 'Ik wil aan de mooie dingen van hem denken'
Vorige maand verloor opiniepeiler Maurice de Hond zijn zoon Marc (42) aan de gevolgen van blaaskanker. Tijdens een wandeling met verslaggever Bart Hettema vertelt hij er openhartig over. "Als ik aan hem terugdenk, kan ik alleen positieve dingen denken."

Waarom het opvolgen van een quarantaine-advies na terugkomst uit een risicogebied heel moeilijk is
Kroatië, Barcelona, Antwerpen. Steeds meer vakantiegebieden kleuren van geel naar oranje door coronabesmettingen. Mensen die uit die gebieden terugkomen wordt aangeraden in quarantaine te gaan. Maar de kans is vrij groot dat mensen dat niet doen. Morgen komt het Outbreak Management Team met aanbevelingen over wat te doen met terugkerende vakantiegangers. Nu kunnen reizigers die 'fit to fly' zijn verklaard in het land van herkomst en een gezondheidsverklaring hebben ingevuld vrij terugreizen en op luchthavens ongehinderd doorlopen. Wel wordt op borden de aanbeveling gedaan om 14 dagen in quarantaine te gaan.

Haar man werd opgepakt toen hij het probeerde, nu wil Svetlana het zelf: president van Wit-Rusland worden
Wie in Wit-Rusland een kritisch blog schrijft, kan zomaar in de gevangenis belanden. Het gebeurde de man van Svetlana Tichanovskaja. Nu stelt zij zich kandidaat voor het presidentschap. Wit-Rusland wordt gezien als de laatste dictatuur van Europa. Al 26 jaar is Aleksandr Loekasjenko er president. Van eerlijke verkiezingen is sinds dat moment geen sprake meer. Zijn 'veiligheidstroepen' treden meedogenloos op tegen iedereen die onvrede uit. In het land, dat als laatste land van Europa de doodstraf kent, overheerst de angst.

EenVandaag: o.a. bloggen met gevaar voor eigen leven in Wit-Rusland op tv

.