Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. vertrouwen in Rutte en corona-aanpak daalt terug

Di 28 juli 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. vertrouwen in Rutte en corona-aanpak daalt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. vertrouwen in Rutte en corona-aanpak daalt gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. vertrouwen in Rutte en corona-aanpak daalt gemist.

EenVandaag: o.a. vertrouwen in Rutte en corona-aanpak daalt

Datum
Di 28 juli 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24783684

Onderwerpen van deze uitzending

Vertrouwen in premier Rutte en zijn corona-aanpak daalt
Minder mensen hebben vertrouwen in premier Rutte en zijn aanpak om het coronavirus te bestrijden. Ook zijn partij, de VVD, verloor de afgelopen twee maanden gestaag zetels. Dit zijn de eerste barstjes in de maandenlang ijzersterke reputatie van Rutte. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en de nieuwe zetelpeiling van Ipsos en EenVandaag. Sinds de coronacrisis steeg het vertrouwen in Rutte naar zeldzame hoogtes. Middenin de eerste golf van de coronacrisis stond 75 procent achter hem als premier, waar voorheen maximaal 40 procent hem steunde.

Ferd Grapperhaus blijft in de politiek, ook als hij geen minister wordt: 'Ik zie de Kamerbankjes niet als degradatie'
Ferd Grapperhaus waarschuwt dat Nederland aantrekkelijker wordt voor criminele organisaties. "De Mexicanen komen", zegt hij alarmerend. Als minister ziet hij voor zichzelf een taak in de bestrijding. En hij wil hoe dan ook door in de politiek. Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus ziet in de komende tijd grote uitdagingen. De coronacrisis natuurlijk, maar ook op het gebied van criminaliteitsbestrijding. "De misdaad denkt dat ze een staat binnen een staat zijn."

Zorgen om coronabesmettingen Rotterdam met Offerfeest voor de deur: 'Ik reken op de verstandigheid van de islamitische Nederlanders'
Het aantal coronabesmettingen in Rotterdam nam de afgelopen drie weken zorgwekkend toe. Gevreesd wordt dat het Offerfeest - een van de belangrijkste Islamitische feestdagen - voor nieuwe brandhaarden kan zorgen als de coronaregels niet worden nageleefd. Het Offerfeest wordt doorgaans groots gevierd met een samenkomst van de hele familie, thuis én in de moskee. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam roept de moslimgemeenschap in zijn stad op om dit jaar niet naar de moskee te gaan, maar thuis te bidden.

Mondkapjesplicht? 'Dat kan helemaal niet, het is tegen de grondwet'
Het Outbreak Management Team overlegt over wat we in Nederland gaan doen met mondkapjes om het coronavirus tegen te gaan. Maar zo'n verplichting kan hier helemaal niet worden opgelegd, zeggen deskundigen. Een eventuele mondkapjesplicht waarover wordt overlegd, zou door onze grondwet juridisch namelijk helemaal niet mogelijk zijn. En het gaat in tegen de Europese Rechten van de Mens. Een van de deskundigen die daarover vandaag aan de bel trekt, geeft uitleg.

EenVandaag: o.a. vertrouwen in Rutte en corona-aanpak daalt op tv

.