Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. hoe worden bijwerkingen coronavaccin onderzocht? terug

Di 28 juli 2020 | 01:05 EenVandaag: o.a. hoe worden bijwerkingen coronavaccin onderzocht?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. hoe worden bijwerkingen coronavaccin onderzocht? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. hoe worden bijwerkingen coronavaccin onderzocht? gemist.

EenVandaag: o.a. hoe worden bijwerkingen coronavaccin onderzocht?

Datum
Di 28 juli 2020
Tijd
01:05 tot 01:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24778054

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Zo wordt straks in de gaten gehouden welke bijwerkingen het coronavaccin heeft
De hele wereld kijkt met spanning uit naar een goed werkend coronavaccin. Maar hoe weet je of zo'n middel veilig is? Bijwerkingencentrum Lareb is nu al bezig met de voorbereidingen van een veiligheidsbewaking voor als er straks gevaccineerd wordt. Wereldwijd zijn er meer dan 160 coronavaccins in de maak en een aantal gooit al hoge ogen. Normaal gesproken duurt het zo'n 10 jaar voor een vaccin op de markt komt. Dat zal nu sneller gaan.

'Ook een partijvoorzitter vliegt af en toe uit de bocht', oud-voorzitter Geert Dales blikt terug op ruzies 50PLUS
Midden februari behaalde 50PLUS nog tien zetels in de peilingen en lonkte zelfs naar regeringsverantwoordelijkheid. Maar oud-partijvoorzitter Geert Dales zag de virtuele winst in 2 maanden verdampen. Oorzaak: een interne strijd. "In 2 maanden tijd werd de hele tent afgebroken, onbegrijpelijk", zegt Dales. Op een stoel voor hotel Villa Ruimzicht in zijn geboortestad Doetinchem probeert hij te verklaren waar het de afgelopen maanden fout ging.

Hoe hersenletsel alles voor Toren C-actrice Margôt Ros veranderde: 'Zelfs van mijn eigen stem raakte ik overprikkeld'
Ze is misschien wel de grappigste actrice van Nederland: Margôt Ros, bekend van Toren C. 2 jaar was ze uit de running door hersenletsel na een ongeluk in het theater. Tijdens een wandeling vertelt ze over eenzaamheid, de kracht van humor en mediteren.

Epidemioloog baalt van lange wachttijden coronatest: 'Je hebt snelle testen nodig om het virus de kop in te drukken'
De GGD'en in het land schalen op. Meer mankracht, meer testen, maar: net zulke lange wachttijden voor die testen én voor de uitslag er is. Epidemioloog Arnold Bosman ziet het met leden ogen aan. Bosman, eerder werkzaam voor zowel de GGD als voor het RIVM, was vorige week nog één van de vier briefschrijvers die het kabinet opriepen om meer te doen om het virus in te dammen. Hij baalt van de lange wachttijden, want het komt de effectiviteit van het bestrijden van het virus niet ten goede, zo ziet hij.

EenVandaag: o.a. hoe worden bijwerkingen coronavaccin onderzocht? op tv

.