Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. zorgen over tweede uitbraak coronavirus terug

Za 25 juli 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. zorgen over tweede uitbraak coronavirus

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. zorgen over tweede uitbraak coronavirus gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. zorgen over tweede uitbraak coronavirus gemist.

EenVandaag: o.a. zorgen over tweede uitbraak coronavirus

Datum
Za 25 juli 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24767767

Onderwerpen van deze uitzending

In Brabant, Zeeland en Zuid-Holland maakt driekwart zich zorgen over tweede uitbraak van het coronavirus
De brandhaard in Hillegom, de besmette familie in Cadzand en de Tilburgse Kermis: redenen voor zo'n driekwart van Brabant, Zeeland en Zuid-Holland om zich zorgen te maken over een nieuwe opleving van het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 24.000 leden van het Opiniepanel. De zuidelijke provincies werden in het voorjaar al het hardst getroffen door het virus. Met het versoepelen van een aantal maatregelen namen de besmettingen juist in die provincies ook weer het snelst toe. In Noord-Brabant maakt 80 procent van de ondervraagden zich zorgen over een opleving, gevolgd door Zuid-Holland en Zeeland (beide 75 procent).

Bedrijfsarts verzet zich tegen onterechte coronaboete: 'Ik ga zover als nodig is'
Als bedrijfsarts in opleiding volgt Robin Smits de coronamaatregelen nauwkeurig. Toch werd ze tijdens een wandeling met de hond op de bon geslingerd. Onterecht, vindt ze. "We kregen geen waarschuwing, ze schreven direct een boete uit."

Arnon Grunberg over 4 mei-lezing: 'Wie een hekel heeft aan Marokkanen, heeft ook een hekel aan Joden en anderen die hij als onzuiver beschouwt'
Arnon Grunberg hield dit jaar de 4 mei-lezing, waarin hij waarschuwde voor terugkerend racisme en antisemitisme in Nederland. De lezing kwam hem op veel kritiek te staan. Hij zou 'echte' problemen onbespreekbaar laten. Daar kan hij zich niet in vinden.

EenVandaag: o.a. zorgen over tweede uitbraak coronavirus op tv

.