Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. verplichting zonnebrand op basisscholen? terug

Do 23 juli 2020 | 01:05 EenVandaag: o.a. verplichting zonnebrand op basisscholen?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. verplichting zonnebrand op basisscholen? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. verplichting zonnebrand op basisscholen? gemist.

EenVandaag: o.a. verplichting zonnebrand op basisscholen?

Datum
Do 23 juli 2020
Tijd
01:05 tot 01:30
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24750257

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Monique pleit voor verplichting zonnebrand op basisscholen: 'Elk persoon die overlijdt aan huidkanker, is er één te veel'
Als kinderen op jonge leeftijd verbranden door de zon wordt het risico dat ze huidkanker krijgen groter. Monique van Dalen uit Haarlem vindt dat basisscholen insmeren moeten opnemen in hun beleid. Eind 2006 overleed het 28-jarige schoonzusje van Monique aan melanoom, een vorm van huidkanker. Sindsdien pleit de voormalig basisschoolleerkracht voor meer bewustwording van de gevaren van de zon. "Mijn schoonzusje genoot van het leven én van de zon. Als kind is ze veel verbrand geweest."

Hans stapt naar de rechter om jeugdzorg voor zijn zoon Jan (14) af te dwingen en dat is voor het eerst
Katwijker Hans Knetsch wil passende jeugdzorg in de regio voor zijn zoon Jan. Daarom daagt hij de gemeente voor de rechter. Hij is de eerste die deze stap zet. Noodgedwongen. "Iedereen zegt: het is heel vervelend, maar uiteindelijk levert niemand." Op 1 augustus sluit jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep de deuren vanwege financiële problemen. Daarmee verdwijnen zo'n 200 plekken voor kinderen die hoog-specialistische zorg nodig hebben. Ook de 14-jarige Jan Knetsch moet op zoek naar een nieuwe passende plek. En die is er op dit moment nog niet voor hem.

Eens maar nooit weer: Charles ging bij zijn vrouw in het verpleeghuis wonen tijdens corona
Eens, maar nooit meer. Dat concludeert Charles de Koning (83) nadat hij 2 maanden bij zijn dementerende vrouw in het verzorgingshuis woonde door corona. Hij wilde bij haar zijn tijdens de lockdown. De oud-huisarts trok bij zijn vrouw in, omdat hij het niet kon verkopen aan zijn vrouw Adriana (ook 83) om haar tijdens de lockdown niet te kunnen bezoeken. Maar het viel niet mee, blikt hij terug nu hij weer thuis is. "De muren kwamen op mij af", vertelt Charles.

EenVandaag: o.a. verplichting zonnebrand op basisscholen? op tv

.