Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. tienduizenden flexwerkers Schiphol werkloos thuis terug

Di 21 juli 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. tienduizenden flexwerkers Schiphol werkloos thuis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. tienduizenden flexwerkers Schiphol werkloos thuis gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. tienduizenden flexwerkers Schiphol werkloos thuis gemist.

EenVandaag: o.a. tienduizenden flexwerkers Schiphol werkloos thuis

Datum
Di 21 juli 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24743092Onderwerpen van deze uitzending

Tienduizenden flexwerkers Schiphol zitten werkloos thuis: FNV roept op tot minder tijdelijke contracten in de toekomst
Ze zijn misschien wel de zwaarst getroffen groep op de arbeidsmarkt: flexwerkers. Van het ene op het andere moment was er geen werk meer voor ze. Op Schiphol gaat het om zo'n 20.000 mensen. FNV vraag het kabinet om flexwerk op de luchthaven te minderen. In maart ontvangt Erdal (33) een mail van het uitzendbureau dat hij voorlopig niet meer hoeft te werken. Normaal gesproken is hij zo'n 30 uur per week aan de slag op het bagageplatform van Schiphol. Nu het vliegverkeer noodgedwongen tot stilstand is gekomen, is er voor hem geen plek meer. "Er stond dat ik mijn kleding moest inleveren en dat was het", vertelt hij.

Stephania zag haar kinderen 3 maanden niet door corona: 'Hoe moeilijk dat is, hoef je geen enkele ouder uit te leggen'
Het waren drama's voor families: het niet meer mogen bezoeken van je ouders, of je eigen kind niet meer kunnen zien in een zorginstelling. Stephania ziet inmiddels haar kinderen weer, maar ging 3 maanden lang door een moeilijke tijd. 16 maart 2020: het is de datum die Stephania Wennekes niet zal vergeten. De zorginstelling waar haar twee zoons wonen sluit de deuren voor bezoek. Zoon Ilja van 17 kan niet horen, niet zien en niet lopen. Hij woont er permanent. Stephania's andere zoon, Brent van 12, is meervoudig gehandicapt en heeft zware epilepsie. Hij kwam nog deels naar huis, maar bleef nu tijdens corona permanent in de instelling omdat hij 24 uur zorg nodig. Want eenmaal thuis, mocht hij niet meer terug naar de instelling.

Aantal coronabesmettingen neemt toe: 'Als ziekenhuisopnames stijgen is er echt nood aan de man'
Het aantal coronabesmettingen is toegenomen. Maar de cijfers over corona die we echt in de gaten moeten houden om te weten hoe het gaat, zijn het aantal ziekenhuisopnames en het aantal ic-opnames. Dat zegt arts-microbioloog Marc Bonten van UMC Utrecht. Het RIVM noemt het toegenomen aantal coronabesmettingen van de afgelopen weken 'verontrustend'. Het aantal besmettingen steeg met 987. Vorige week waren het er 534. "Dit gaat zo niet goed", zegt Bonten over de nieuwe cijfers.

EenVandaag: o.a. tienduizenden flexwerkers Schiphol werkloos thuis op tv

.