Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. 'LHBTI-vriendelijk'-sticker op de kroegdeur? terug

Ma 20 juli 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. 'LHBTI-vriendelijk'-sticker op de kroegdeur?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. 'LHBTI-vriendelijk'-sticker op de kroegdeur? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. 'LHBTI-vriendelijk'-sticker op de kroegdeur? gemist.

EenVandaag: o.a. 'LHBTI-vriendelijk'-sticker op de kroegdeur?

Datum
Ma 20 juli 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24736600

Onderwerpen van deze uitzending

'LHBTI-vriendelijk'-sticker op de kroegdeur? De gemeenschap is er zelf verdeeld over
Cafés met een regenboogsticker bij de deur of hotels die in hun brochure vermelden gay-friendly te zijn. De helft (50 procent) van de LHBTI+'ers vindt het belangrijk dat horeca aangeven of ze LHBTI-vriendelijk zijn. De ander helft (45 procent) vindt juist van niet. Zo blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 3.500 LHBTI+'ers in aanloop naar Pride Amsterdam.

De gehandicapte Marcel zit al maanden met een wildvreemde in quarantaine: 'Zijn muziek is verschrikkelijk'
De lichamelijk gehandicapte Marcel besloot aan het begin van de coronacrisis in quarantaine te gaan. Met betaalde hulp: Maarten trok eind maart bij hem in. Inmiddels zijn ze 3 maanden verder, hoe gaat het nu met de twee? "Je ziet niet veel mensen als je in quarantaine zit." Met een brede glimlach opent Marcel Brans (50) vanuit zijn rolstoel de automatische deur van zijn appartement in Breda. Quarantainebuddy Maarten Schering (30) wijst naar de 'coronastoel' in de gang. Dat is de stoel voor gasten, dichterbij mogen ze niet komen. Marcel en Maarten zitten gebroederlijk naast elkaar. Eind maart ontmoetten ze elkaar voor het eerst, nadat Marcel een oproep deed op Facebook.

Hoe gaan ze in het zwaar getroffen Brazilië om met het onduidelijke coronabeleid? 3 Nederlanders over de situatie daar
In Nederland vlakt de coronacurve af, maar in Brazilië is daar bepaald geen sprake van. Het Zuid-Amerikaanse land staat wereldwijd op de tweede plaats wat besmettingen betreft. Drie Nederlanders, die er al jaren wonen, delen hun ervaringen. Op 13 juli stond de teller in Brazilië op 1.864.681 coronabesmettingen. En dat zijn alleen de geregistreerde gevallen, in werkelijkheid zijn waarschijnlijk veel meer mensen ziek door COVID-19.

'Artsen en verpleegkundigen zullen wegrennen': waarom minder spoedeisende hulpafdelingen een slecht idee is
Zorg die maximaal 45 minuten kan wachten, moet op de schop. Dat staat in de 'Houtskoolschets acute zorg' van het ministerie van Volksgezondheid. Oud-bestuurder Suzanne Kruizinga van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is kritisch. De schets, die oud-minister Martin van Rijn begin juli naar de Kamer stuurde, bevat een toekomstvisie op de acute zorg. Definitief is de visie nog niet, tot november kunnen belanghebbenden erop reageren.

EenVandaag: o.a. 'LHBTI-vriendelijk'-sticker op de kroegdeur? op tv

.