Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. het Brabantse Boekel in coronatijd terug

Do 16 juli 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. het Brabantse Boekel in coronatijd

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. het Brabantse Boekel in coronatijd gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. het Brabantse Boekel in coronatijd gemist.

EenVandaag: o.a. het Brabantse Boekel in coronatijd

Datum
Do 16 juli 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24715748

Onderwerpen van deze uitzending

'We hebben verschrikkelijke maanden gehad': in het Brabantse Boekel overleden 21 mensen aan corona
Al 11 jaar is Pierre Bos burgemeester van het Brabantse dorp Boekel. Maar zoiets heftigs als de voorbije maanden maakte hij niet eerder mee. De coronacrisis kostte 21 van de 10.000 dorpsbewoners het leven. Bos blikt terug. "We weten dat hier meer dan 21 mensen zijn overleden aan COVID-19", zegt de burgemeester. "In de beginperiode was het niet altijd mogelijk om te testen. Er kwamen dorpsgenoten in het ziekenhuis terecht, maar ook in het verpleeghuis overleden meer mensen dan gebruikelijk - heel triest."

Ouderen vergelijkt ze met 'dor hout' en 'Nederland is teringracistisch': Marianne Zwagerman neemt geen blad voor de mond
Columnist Marianne Zwagerman noemde oudere coronaslachtoffers 'dor hout'. Dat kwam haar op een uitbrander te staan van minister Hugo de Jonge. Maar aan haar mening heeft ze niets veranderd. En ook over andere thema's spreekt ze zich graag uit.

Wie deze zomer naar het buitenland op vakantie gaat, doet dat opvallend zorgeloos
Slechts een kwart van de Nederlanders heeft deze zomer vakantieplannen. De helft van deze groep gaat naar het buitenland. Ondanks lokale uitbraken her en der in Europa, pakken verreweg de meesten (82 procent) daarvan hun koffer in zonder zorgen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 30.000 leden van het Opiniepanel, waarvan er ruim 5.200 plannen hebben om naar het buitenland op vakantie te gaan. Volgende week breekt, na Zuid- en Noord-Nederland, ook in Midden-Nederland de vakantietijd aan. Tijd om ergens anders even bij te komen van een bewogen eerste helft van het jaar.

Massale werkloosheid door corona 'nog maar het topje van de ijsberg'
In de maand juni zijn er 74.000 werklozen bij gekomen in Nederland. Een recordstijging, maar het is slechts het topje van de ijsberg zegt Egbert Jongen van het CBS. Het was te verwachten, maar de cijfers slaan in als een bom. In juni waren er in totaal 404.000 mensen werkloos. De grootste stijging van werkloosheid zit in de groep tussen 15 en 25 jaar. Dat is het slechte nieuws. Er is ook een klein beetje goed nieuws: Een deel van de werklozen vond namelijk juist weer een baan, daardoor steeg in juni ook het aantal werkenden met 45.000. Dat komt volgens Jongen van het CBS doordat scholen en horeca bijvoorbeeld weer zijn opengegaan. "Ik denk dat dit een incidentele stijging is geweest en dat de werkgelegenheid over het hele jaar afneemt."

EenVandaag: o.a. het Brabantse Boekel in coronatijd op tv

.