Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. maximale steun CDA-kiezers voor Hugo de Jonge terug

Wo 15 juli 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. maximale steun CDA-kiezers voor Hugo de Jonge

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. maximale steun CDA-kiezers voor Hugo de Jonge gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. maximale steun CDA-kiezers voor Hugo de Jonge gemist.

EenVandaag: o.a. maximale steun CDA-kiezers voor Hugo de Jonge

Datum
Wo 15 juli 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24709929

Onderwerpen van deze uitzending

Ondanks minimale winst, toch maximale steun CDA-kiezers voor Hugo de Jonge
Hugo de Jonge wint nipt de ledenverkiezing voor het CDA-lijsttrekkerschap, meldt de partij vandaag. Maar hij is de kandidaat met het breedste draagvlak onder CDA-leden, -kiezers en potentiële kiezers. Een stuk breder dan Pieter Omtzigt. De winst van Hugo de Jonge op tegenkandidaat Pieter Omtzigt was minimaal, bleek vandaag uit de ledenverkiezing. De Jonge kreeg 50,7 procent van de stemmen; Omtzigt 49,3 procent. Een verschil van slechts 258 stemmen. Omtzigt heeft in de tweede ronde een flinke inhaalslag gemaakt op De Jonge, maar dat bleek niet genoeg om het lijsttrekkersschap naar zich toe te trekken.

Sfeer in CDA werd door bloedstollende leiderschapsstrijd steeds grimmiger: 'Het had geen dag langer moeten duren'
Met een minimale marge wist coronaminister Hugo de Jonge vandaag het lijsttrekkerschap van het CDA in de wacht te slepen. Politiek commentator Joost Vullings van EenVandaag zag de spanning toenemen in de partij. "Het was kantje boord." Met enige trots merkte partijvoorzitter Rutger Ploum op dat de strijd tussen de Jonge en Omtzigt was uitgegroeid tot 'de kijkcijferhit' van de afgelopen dagen. Want spannend, dat was het zeker.

Laura stapt naar de rechter om het medicijn Spinraza te krijgen: 'Want alleen dat kan mijn leven redden'
Een jaar geleden ging de champagnefles nog open bij de ernstig zieke Laura Bliek: ze zou eindelijk het medicijn Spinraza krijgen, het medicijn dat haar leven moet redden. Maar het liep anders. Een jaar later wacht Laura nog steeds, en de tijd dringt. De 23-jarige Laura stapt daarom naar de rechter en klaagt de Staat en haar zorgverzekeraar aan. Ze wil op deze manier het medicijn krijgen waar ze al jaren op wacht.

EenVandaag: o.a. maximale steun CDA-kiezers voor Hugo de Jonge op tv

.