Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. wandelen met Peter R. de Vries terug

Wo 15 juli 2020 | 01:10 EenVandaag: o.a. wandelen met Peter R. de Vries

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. wandelen met Peter R. de Vries gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. wandelen met Peter R. de Vries gemist.

EenVandaag: o.a. wandelen met Peter R. de Vries

Datum
Wo 15 juli 2020
Tijd
01:10 tot 01:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24702876

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Lastig voor zijn omgeving, veeleisend voor zichzelf: 'Het is niet makkelijk om Peter R. de Vries te zijn'
“Als je Peter R. de Vries bent, komen er dingen op je pad”, zegt de misdaadverslaggever. Zo ook de kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi. Bijstaan mag De Vries hem niet meer, maar hij is nog wel zijn woordvoerder.

Grenzen van Marokko zijn weer open, maar de Haagse Badr en zijn gezin kunnen nog steeds geen kant op
Het is 20 maart als duizenden Nederlanders vast komen te zitten in Marokko, vanwege de coronacrisis. Badr Msaad is er op dat moment met zijn ouders en gezin op vakantie. Vandaag zijn de grenzen weer open, maar Badr kan nog steeds niet naar huis. "Als ik naar buiten kijk, zie ik dat de cafés weer open zijn en de agenten en militairen zijn verdwenen." Maar Badr en zijn gezin kunnen Marokko nog niet verlaten. Zijn zwangere vriendin bevalt begin juni tijdens hun vakantie, maar een paspoort voor hun pasgeboren dochter is niet te krijgen. De Nederlandse ambassade is namelijk tot op de dag van vandaag dicht.

Minister van Gehandicaptenzaken: 'Teruggaan naar het oude normaal? Liever niet voor mensen met een beperking'
Er is veel te doen om de coronamaatregelen, maar mensen met een beperking hebben er vooral baat bij. Thuisonderwijs en -werken blijken ineens wél mogelijk, ziet minister Rick Brink van Gehandicaptenzaken. "Vóór de coronacrisis croste ik het hele land door om congressen te bezoeken en te lobbyen", vertelt Brink die sinds vorig jaar minister van Gehandicaptenzaken is. Hoewel hij geen 'echte' minister is, heeft wel veel contacten in Den Haag. "Toen kwam corona en net als veel anderen moest ik thuiswerken, dit is voor mensen met een beperking heel gunstig." Hij maakt zich hard voor deze kwetsbare groep in coronatijd.

Een relatie met iemand in het buitenland, maar niet getrouwd? Dan mag je elkaar niet zien: 'Een beetje ouderwets'
Honderden Nederlanders zijn wanhopig, omdat ze hun geliefden niet kunnen zien. Als ze niet getrouwd zijn komen hun buitenlandse partners Nederland niet in. De gedupeerden hebben zich verenigd en proberen dit te veranderen. Tot nu toe tevergeefs. Liede op het eerste gezicht, was het bij Maud van Leeuwen toen ze een jaar geleden New Yorker Kevin ontmoette via een datingsite. Nu Maud terug is in Nederland, kan ze Kevin niet meer zien: Nederland wil corona buiten de deur houden en reizigers uit diverse landen, waaronder de VS, zijn daarom niet welkom. Het verbod geldt alleen voor ongetrouwde stellen. Voor mensen die getrouwd zijn of een samenlevingscontract hebben, zijn er geen beperkingen.

EenVandaag: o.a. wandelen met Peter R. de Vries op tv

.