Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. Groningse actievoerder over schade gaswinning terug

Ma 13 juli 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. Groningse actievoerder over schade gaswinning

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. Groningse actievoerder over schade gaswinning gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. Groningse actievoerder over schade gaswinning gemist.

EenVandaag: o.a. Groningse actievoerder over schade gaswinning

Datum
Ma 13 juli 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24696815

Onderwerpen van deze uitzending

Groningse actievoerder van het eerste uur over schade door gaswinning: 'Het komt niet meer goed'
Schade, stress, gezondheidsklachten. Jaren na de zware aardbevingen zit de frustratie nog hoog bij veel Groningers. Huizen zouden worden versterkt, schades vergoed. Maar tot nu toe worden er vooral veel rapporten geschreven.

Racismedebat drijft Nederland uiteen, maar niet alles is onbespreekbaar
De huidige discussie over racisme zet vooral aan tot verdeeldheid. Ironisch genoeg lijkt dat het enige waarin mensen elkaar kunnen vinden. Toch, blijkt uit onderzoek van EenVandaag, zijn mensen niet zo onverzettelijk als het lijkt. Sinds een aantal weken wordt er in Nederland, na antiracisme-protesten die overwaaiden uit Amerika, een maatschappelijk debat gevoerd over racisme in Nederland. Die discussie leidt vooralsnog meer tot verdeeldheid dan tot verbinding, vindt een flinke meerderheid (80 procent) van de ruim 28.000 ondervraagden. Slechts 12 procent ziet nu dat mensen juist wel dichter bij elkaar komen in deze discussie.

Hoe gaan we om met de pensioenen tot het nieuwe stelsel er is? Pensioenbaas Corien Wortmann wil duidelijkheid
"Als duidelijk wordt hoe het nieuwe pensioencontract eruitziet willen we daar de komende jaren al mee gaan werken" zegt Corien Wortmann, voorzitter van pensioenfonds ABP. "Niet dat we nu pensioenen moeten verlagen en dat later blijkt dat het meevalt." Die oproep doet Wortmann aan de vooravond van het debat in de Kamer over het nieuwe pensioenstelsel. ABP is met drie miljoen deelnemers het grootste pensioenfonds voor ambtenaren van ons land. Nu is de planning dat het nieuwe stelsel in 2026 in werking treedt.

Nachtclubs denken veilig open te kunnen voor jongeren: 'Op illegale feestjes is er geen controle, bij ons wel'
Een avondje clubben in de discotheek is al maanden niet mogelijk. Daar moet snel verandering in komen voor jongeren, stellen clubeigenaren. Zij denken vanaf 1 augustus veilig open te kunnen voor deze groep. "Het virus is voor hen redelijk ongevaarlijk." Dat jongeren de coronamaatregelen zat zijn blijkt uit de illegale raves die worden georganiseerd. Zaterdag verzamelde zo'n 500 jongeren zich in het Amsterdamse bos onder een viaduct van de A9. Er was muziek, mensen hadden eigen drank bij zich en er werd lachgas verkocht.

EenVandaag: o.a. Groningse actievoerder over schade gaswinning op tv

.