Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. meer longkanker rond Beverwijk terug

Di 16 juni 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. meer longkanker rond Beverwijk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. meer longkanker rond Beverwijk gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. meer longkanker rond Beverwijk gemist.

EenVandaag: o.a. meer longkanker rond Beverwijk

Datum
Di 16 juni 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24544134

Onderwerpen van deze uitzending

Meer longkanker 'door roken en luchtverontreiniging' rond Beverwijk, blijkt uit GGD-onderzoek
Uit een inventarisatie van de GGD Kennemerland blijkt dat longkanker en melanoom vaker voorkomen in de regio dan het landelijk gemiddelde. Zo komt longkanker in de gemeente Beverwijk ongeveer 25 procent vaker voor. Dat gaat om zo'n 7 patiënten per jaar. Het is de tweede keer dat de GGD een inventarisatie heeft gemaakt van het aantal kankerpatiënten in de regio. Onder andere Beverwijk, Velsen, Bloemendaal, Zandvoort, Heemskerk en Haarlem vallen onder deze regio. Het gebied staat bekend als industriegebied, met onder andere staalfabriek Tata Steel en de elektriciteitscentrale van Vattenfall.

Twee vliegen in één klap: de pop-up camping bezorgt jou een leuke vakantie, en houdt de evenementenbranche aan het werk
Veel mensen uit de evenementenbranche kwamen eerder dit jaar zonder werk te zitten. Tegelijkertijd wordt het dit jaar voor veel mensen 'vakantie in eigen land'. Op pop-up campings, die nu massaal uit de grond schieten, komt het allemaal samen.

GroenLinks wil ook na corona nooit meer nachtvluchten op Schiphol en komt met wetsvoorstel
Omwonenden rond Schiphol ervaren de huidige rust als 'paradijselijk', want er zijn geen nachtvluchten meer door de coronacrisis. GroenLinks wil dit zo houden en dient daarom een wetsvoorstel in. "Dit is het moment om het te gaan regelen." Het zijn vooral de nachtvluchten waar omwonenden last van hebben, legt Suzanne Kröger uit. Haar conclusie: "We willen Schiphol 's nachts dicht hebben."

EenVandaag: o.a. meer longkanker rond Beverwijk op tv

.