Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. Stichting AAP over bijzondere huisdieren terug

Zo 14 juni 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. Stichting AAP over bijzondere huisdieren

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. Stichting AAP over bijzondere huisdieren gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. Stichting AAP over bijzondere huisdieren gemist.

EenVandaag: o.a. Stichting AAP over bijzondere huisdieren

Datum
Zo 14 juni 2020
Tijd
18:15 tot 19:00
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24533499

Onderwerpen van deze uitzending

Serval, stokstaartje of stinkdier als huisdier? Dit is waarom je dat volgens Stichting AAP beter kunt laten
Stichting AAP maakt zich zorgen om de vele servals die momenteel totaal mislukken als huisdier. Vorige week beet een ontsnapte serval een konijn dood. "Waarom nemen mensen niet een gewone kat als huisdier? Dat is al moeilijk zat." Bij de opvang van Stichting AAP in Almere wordt een serval binnengebracht. De katachtige is ver van huis: normaal gesproken leven servals op de Afrikaanse savanne. De eigenaresse wil van het dier af vanwege een bijtincident. Directeur David van Gennep: "We hebben er in 6 maanden tijd al acht opgevangen en er staan er zestien op de wachtlijst."

Wat als we bij een tweede coronagolf weer in lockdown gaan? 'Dan zijn regionale verschillen mogelijk'
Half maart waren strenge maatregelen nodig om het coronavirus landelijk onder controle te krijgen. Nu de eerste golf op zijn einde loopt, gaan er stemmen op om bij een tweede golf meer rekening te houden met regionale verschillen. Volgens hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters van het Universitair Medisch Centrum in Groningen ligt het voor de hand om, nu we het virus wat beter kennen, op die manier maatregelen te nemen. "De verschillen zijn ontzettend groot. Hier in Groningen zijn de aantallen altijd erg laag geweest."

EenVandaag: o.a. Stichting AAP over bijzondere huisdieren op tv

.