Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. corona keerpunt voor krimpregio's? terug

Za 13 juni 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. corona keerpunt voor krimpregio's?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. corona keerpunt voor krimpregio's? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. corona keerpunt voor krimpregio's? gemist.

EenVandaag: o.a. corona keerpunt voor krimpregio's?

Datum
Za 13 juni 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24529110

Onderwerpen van deze uitzending

Wordt corona het keerpunt voor krimpregio's? Wonen in de stad door thuiswerken minder nodig
Is wonen in de stad echt nodig als je toch veel thuiswerkt? En als je veel tijd in je eigen huis doorbrengt, wil je dan niet meer ruimte hebben? Het platteland kan weleens gaan profiteren van de coronacrisis. Al een tijd lang rijzen de huizenprijzen in de Randstad de pan uit. Tegelijk hebben veel mensen behoefte aan meer natuur en ruimte. De trek van de stad naar het platteland is al een tijdje aan de gang. En door de coronacrisis zou het een extra vlucht kunnen nemen, denkt hoogleraar Eveline van Leeuwen.

Suppen en gravelbiken ongekend populair dankzij corona en dat blijft nog wel even zo
De populariteit van suppen, ofwel stand up paddling nam flink toe tijdens de lockdown. En nog steeds. Hetzelfde geldt voor 'gravelen' - fietsen op onverharde wegen. Overeenkomst tussen de twee sporten: je kunt ze alleen doen, of in een kleine groep.

Zorgmedewerkers wachten al maanden op een bonus en dat frustreert: 'Voor de zoveelste keer achterin de rij'
Zorgmedewerkers: ze waren 'de helden' van de coronacrisis. Met gevaar voor eigen leven hielpen zij coronapatiënten. Reden genoeg voor een bonus, besloot de Tweede Kamer in maart. Maar na 3 maanden is die bonus er nog steeds niet. "En dat steekt." "De geluiden die wij horen van zorgmedewerkers zijn niet mals", zegt Michel van Erp van NU'91, de vakbond voor zorgpersoneel. En dat begrijpt hij maar al te goed: "Ze zijn ontevreden omdat er overal extra geld naartoe gaat, in de vorm van steunpakketten, behalve naar hen. Zorgmedewerkers hebben het idee dat ze voor de zoveelste keer achterin de rij staan."

EenVandaag: o.a. corona keerpunt voor krimpregio's? op tv

.