Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. ziekenhuizen Limburg deden crisisoefening pandemie terug

Do 11 juni 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. ziekenhuizen Limburg deden crisisoefening pandemie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. ziekenhuizen Limburg deden crisisoefening pandemie gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. ziekenhuizen Limburg deden crisisoefening pandemie gemist.

EenVandaag: o.a. ziekenhuizen Limburg deden crisisoefening pandemie

Datum
Do 11 juni 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24517207

Onderwerpen van deze uitzending

Ziekenhuizen in Limburg deden vorig jaar crisisoefening met pandemie: 'Ik dacht, dit gaat nooit gebeuren'
Zorgorganisaties in Limburg hielden eind vorig jaar een crisisoefening met een voorspellend thema: de uitbraak van een dodelijke infectieziekte. De échte pandemie bleek bestuurders toch totaal te verrassen. Mondkapjes die opraken, apotheken die bestormd worden, ambulances die de hoeveelheden patiënten niet meer kunnen vervoeren. De scenarioschrijvers van de crisisoefening in Limburg vorig jaar oktober hadden flink hun best gedaan.

Lea Kant is waarschijnlijk de eerste coronapatiënt van Nederland: 'Ik voelde me schuldig in het begin'
Ze is de patiënt voor wie het Beatrixziekenhuis op slot ging: Lea Kant uit Brabant. Ze is een van de eerste coronapatiënten van Nederland. Vier weken lag ze aan de beademing. "Mijn man moest al afscheid van me nemen." Het is 27 februari als minister Bruins in een live-uitzending op televisie een briefje krijgt toegeschoven. Daarop staat de mededeling dat Nederland een eerste coronapatiënt heeft. Het gaat op dat moment om een man uit Loon op Zand. Lea Kant ligt dan al een week op de intensive care van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Maar ze is niet getest. Wanneer ze wordt overgeplaatst naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam wordt daar wél een test afgenomen. Ze blijkt positief.

Loopneus, snottebel of niespartij: bij verkoudheid komt dit níét door vies weer
Heb je het coronavirus onder de leden dan kan het zo zijn dat je verkoudheidsklachten krijgt. Veel pollen in de lucht en je hebt hooikoorts? Dan heb je klachten die lijken op een verkoudheid. Maar hoe kom je aan een échte verkoudheid? Volgens weerman Marco Verhoef speelt het weer daar een belangrijke rol in. "We krijgen buien. Dat wisselende karakter, ik ben geen medicus, maar: ik heb niet het gevoel dat dat heel positief is voor verkoudheden", zei hij in het NOS-journaal. Klopt deze uitspraak?

EenVandaag: o.a. ziekenhuizen Limburg deden crisisoefening pandemie op tv

.