Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. digitalisering zorg probleem voor digibeten terug

Ma 8 juni 2020 | 18:20 EenVandaag: o.a. digitalisering zorg probleem voor digibeten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. digitalisering zorg probleem voor digibeten gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. digitalisering zorg probleem voor digibeten gemist.

EenVandaag: o.a. digitalisering zorg probleem voor digibeten

Datum
Ma 8 juni 2020
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24498027

Onderwerpen van deze uitzending

Digitalisering in de zorg door corona ineens normaal, maar digibeten komen moeilijk mee
Door de coronacrisis is de digitalisering van de zorg ineens met zevenmijlslaarzen vooruit gegaan. Maar er is één groot obstakel en dat is het aantal digibeten in de gezondheidszorg. "Een op de tien zorgmedewerkers is digibeet." "Corona heeft echt als een soort vliegwiel gewerkt voor digitalisering", zegt ehealth-deskundige en zorginnovator Suzanne Verheijden. "Beeldbellen is enorm toegenomen, terwijl daar eerst een enorme weerstand tegen was. Behandelen op afstand neemt een vlucht. En je ziet ook steeds vaker thuismonitoring van vitale functies."

Cees (82) overspoeld door lieve reacties na brief aan de koning over eenzaamheid
De eenzaamheid door corona hakt erin bij Cees de Leeuw (82). Hij schreef de koning over eenzaamheid én kreeg bericht terug. Ook mensen die Cees niet kent sturen nu kaartjes en brieven naar hem. "Gisteren 7, vandaag weer 8", vertelt hij overdonderd.

Op de woningmarkt gaat het hartstikke goed, toch? 'Ik zie 'm juist wegzakken'
De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Het zou de diepste recessie worden in honderd jaar. Toch horen we over de woningmarkt vooral positieve verhalen. Volgens makelaars gaat het hartstikke goed. Maar dat zit toch net even anders. "Het lijkt wel een goednieuwsshow als je de Nederlandse Vereniging voor Makelaars moet geloven", vindt journalist Jasper du Pont die er een column over schreef voor het journalistieke platform Follow the Money. "Ik zie juist dat de woningmarkt wegzakt."

'Dit is belangrijk Nederlands erfgoed': door corona kan de grootste, varende historische vloot ter wereld het water niet meer op
De eigenaren van de vierhonderd historische schepen van de 'bruine vloot' zitten in de problemen. Normaal gesproken verhuren zij hun tjalken, klippers en aken aan groepen, maar door corona ligt de verhuur helemaal stil. Om aandacht en hulp te vragen voor dit probleem, wordt morgen de manifestatie Red de Hollandse Zeilvloot georganiseerd. "Liever ontvangen we geen subsidies, maar we hebben echt hulp nodig", zegt organisator Pouwel Slurink. Hij is directeur van een boekingskantoor van traditionele zeilschepen en hoopt dat de overheid ziet dat de bruine vloot belangrijk Nederlands erfgoed is.

EenVandaag: o.a. digitalisering zorg probleem voor digibeten op tv

.