Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. arbeidsdiscriminatie groot probleem terug

Zo 7 juni 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. arbeidsdiscriminatie groot probleem

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. arbeidsdiscriminatie groot probleem gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. arbeidsdiscriminatie groot probleem gemist.

EenVandaag: o.a. arbeidsdiscriminatie groot probleem

Datum
Zo 7 juni 2020
Tijd
18:15 tot 19:00
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24492087

Onderwerpen van deze uitzending

Hoe krijgt Mohammed even snel een baan als Mark? Arbeidsdiscriminatie nog steeds een groot probleem
Een kwart van alle discriminatie vindt in Nederland plaats op de arbeidsmarkt. In sollicitatieprocedures en op de werkvloer zelf. Dit blijkt uit de rapportage Discriminatiecijfers 2019. Wat is er tegen te doen? Dat Mark meer kans maakt op een baan dan Mohammed is voor socioloog Gregor Walz geen nieuws. Hij verwijst naar het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat in 2010 een veldexperiment deed met fictieve cv's. "Het is jammer dat we 10 jaar verder zijn en het nog steeds op grote schaal gebeurt."

Zo houd je goede nieuwe gewoontes vast als het 'gewone' leven weer begint
Minder reizen, meer thuiswerken en beperkt sociaal contact: tijdens de coronacrisis ontwikkelden we nieuwe gewoontes. Sommige willen we graag vasthouden, ook als we weer teruggaan naar 'normaal'. Zo doe je dat. Een gewoonte verander je niet één, twee, drie. Wie blijvend iets aan zichzelf wil veranderen, moet daar tijd en moeite insteken. Daar weet klinisch psycholoog Hannie van Genderen alles van. Ze schreef er een boek over: Patronen Doorbreken.

Lisette ziet dagelijks hoe haar zwarte kinderen anders behandeld worden in de VS
De Nederlandse Lisette Ockeloen woont met haar man en kinderen in de Amerikaanse stad Minneapolis, waar George Floyd werd gedood en nu massale protesten zijn. Samen met haar kinderen vertelt ze hoe het is om daar op te groeien met een zwarte huidskleur.

EenVandaag: o.a. arbeidsdiscriminatie groot probleem op tv

.