Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. kritiek commissie-Remkes op stikstofbeleid terug

Vr 5 juni 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. kritiek commissie-Remkes op stikstofbeleid

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. kritiek commissie-Remkes op stikstofbeleid gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. kritiek commissie-Remkes op stikstofbeleid gemist.

EenVandaag: o.a. kritiek commissie-Remkes op stikstofbeleid

Datum
Vr 5 juni 2020
Tijd
18:15 tot 18:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24482951

Onderwerpen van deze uitzending

Stevige kritiek commissie-Remkes op stikstofbeleid: plannen vrijblijvend en onvoldoende ambitieus
De nieuwe stikstofaanpak van het kabinet is te vrijblijvend en niet ambitieus genoeg. Met dat scherpe oordeel komt een commissie onder leiding van VVD-prominent Johan Remkes. Het kabinet vroeg Remkes, nu nog burgemeester van Den Haag, vorig jaar september om advies, nadat de Raad van State een paar maanden eerder het Nederlandse stikstofbeleid volledig onderuit had gehaald. Dat zogenoemde Programma Aanpak Stikstof (PAS) had een dubbel doel: de kwetsbare natuur in ons land beschermen én ruimte maken voor nieuwe economische activiteiten. Maar in dat eerste doel faalde het beleid, oordeelde de hoogste bestuursrechter.

Wat is wijs op reis na 15 juni? 'Bereid je vakantie goed voor en ga niet op de bonnefooi'
Deze zomer kun je, ondanks de coronacrisis, toch op vakantie naar een ander land. Maar wel op eigen risico, benadrukt het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Zorg dat je goed voorbereid bent, ga niet op de bonnefooi." Woensdag werd bekend dat vanaf 15 juni het reisadvies van sommige landen van oranje naar geel gaat. Dat betekent dat reizen zonder noodzaak naar het buitenland vanaf dan weer kan. Maar, op reis gaan in coronatijd is niet zonder risico's.

'Proces tegen Ridouan Taghi loopt vertraging op nu kroongetuige dreigt te stoppen met verklaren'
Kroongetuige Nabil B. wil zich laten bijstaan door advocaat Peter Schouten en Peter R. de Vries. Maar het Openbaar Ministerie zou daar voor zijn gaan liggen. Nabil B. wil nu stoppen met verklaren in het proces tegen RIdouan Taghi. Dat zeggen Peter R. de Vries en advocaat Peter Schouten op een persconferentie. Nabil B. zou al maanden geleden hebben aangegeven dat hij zich wil laten bijstaan door zowel Schouten als De Vries en niet door een van hen. Het is voor hem allebei of niets, zo zei Peter R. de Vries in de persconferentie vanmiddag.

Coronacrisis vergroot ongelijkheid, vrouwen leveren meer werk in dan mannen
Een virus kan niet discrimineren, maar sommige groepen in de samenleving worden harder getroffen dan anderen. Zo moeten vrouwen in deze crisis relatief meer arbeidsuren inleveren dan mannen, althans, dat beweert SER-voorzitter Mariette Hamer. Klopt dit? Vrouwen zijn volgens haar in de coronacrisis minder gaan werken dan dat mannen dat zijn gaan doen door de crisis. "We zien als eerste weer de gewerkte uren van vrouwen teruglopen", zei Hamer in de talkshow M.

EenVandaag: o.a. kritiek commissie-Remkes op stikstofbeleid op tv

.