Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. wereld wacht op vaccin terug

Do 4 juni 2020 | 01:25 EenVandaag: o.a. wereld wacht op vaccin

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. wereld wacht op vaccin gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. wereld wacht op vaccin gemist.

EenVandaag: o.a. wereld wacht op vaccin

Datum
Do 4 juni 2020
Tijd
01:25 tot 01:55
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24472676

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Als het coronavaccin er is, wie krijgt het dan als eerste? De wereld wacht er met smart op
Wereldwijd kunnen maximaal 2 miljard coronavaccins per jaar geproduceerd worden. Niet genoeg voor de hele wereldbevolking. Morgen komen wereldleiders virtueel bijeen om te bespreken hoe ook armere landen toegang kunnen krijgen tot een vaccin. Een vaccin is het snelste ticket naar het normale leven: het betekent een einde aan alle coronamaatregelen, een economie die weer op volle toeren kan draaien. Als iedereen gevaccineerd is, kunnen we weer op verre vakanties en zelfs weer opeengepakt op een festivalterrein staan.

Jongeren verkiezen uitwasbaar mondkapje boven wegwerp: 1 op de 3 wil een leuk kleurtje of printje
Waar mondkapjes in het straatbeeld nog relatief weinig te zien zijn, kun je er op sociale media niet omheen. Een scala aan kapjes met printjes en kleuren komt voorbij in advertenties van modemerken, posts van influencers en Instagramstories van creatievelingen die zelf met naald en draad aan de slag zijn gegaan. Bij het shoppen van mondkapjes hebben jongeren (16-34 jaar) zo hun voorkeuren. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. Goede bescherming en duurzaamheid zijn voor de meesten een must, anderen lopen er ook graag modieus bij.

Heeft het zin om vitamine K te slikken als je coronaklachten hebt? 'Pas daarmee op'
Vitamine K speelt mogelijk een belangrijke rol bij de bestrijding van het coronavirus. Artsen en onderzoekers ontdekten dat ernstig zieke coronapatiënten weinig vitamine K in hun bloed hebben. Onderzoekers van het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis bestuderen momenteel of er een verband is tussen vitamine K en het coronavirus. Wat moeten we weten over deze vitamine en heeft het zin om vitaminepillen te slikken?

EenVandaag: o.a. wereld wacht op vaccin op tv

.