Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. 30 km/uur rijden in de binnenstad terug

Ma 1 juni 2020 | 18:10 EenVandaag: o.a. 30 km/uur rijden in de binnenstad

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. 30 km/uur rijden in de binnenstad gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. 30 km/uur rijden in de binnenstad gemist.

EenVandaag: o.a. 30 km/uur rijden in de binnenstad

Datum
Ma 1 juni 2020
Tijd
18:10 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24459560

Onderwerpen van deze uitzending

30 km/uur rijden in de binnenstad: gemeenten enthousiast, automobilisten niet
Na de snelheidsverlaging op snelwegen is nu de binnenstad aan de beurt. In onder meer Utrecht, Den Haag en Enschede is 30 km/ uur straks de norm. Amsterdam doet er onderzoek naar. Ondertussen zien automobilisten niets in zo'n snelheidsverlaging. Van de mensen met een rijbewijs vindt 61 procent een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de Nederlandse binnensteden een slecht idee. 30 procent is voorstander. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 31.000 leden van het Opiniepanel, waarvan bijna 29.000 automobilisten.

Wat als je president zegt dat het coronavirus 'slechts een griepje' is? 3 Nederlanders over de situatie in Brazilië
Wat het aantal coronabesmettingen betreft, gaan we in Nederland de goede kant op. Dat is anders in Brazilië, volgens experts 'het nieuwe epicentrum van de ziekte'. Drie Nederlanders die er wonen, vertellen hoe zij de crisis in het land ervaren. De coronacrisis is in Zuid-Amerika nog niet eens op haar hoogtepunt, waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie onlangs. Brazilië spant de kroon met bijna een half miljoen vastgestelde besmettingen.

We kunnen ons nu allemaal laten testen op corona: 'Ook bij een verkoudheid gewoon bellen'
Iedereen die klachten heeft kan zich nu laten testen op corona. Tot nu toe was dat alleen weggelegd voor bepaalde beroepsgroepen, zoals zorgmedewerkers en leraren, vanwege een tekort aan testen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft vanochtend een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt: 0800-1202. Door te bellen kan een afspraak gemaakt worden voor de volgende dag. De test stelt vast of je corona hebt, niet of je antistoffen hebt aangemaakt en het virus dus al gehad hebt.

EenVandaag: o.a. 30 km/uur rijden in de binnenstad op tv

.