Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. de nieuwe coronaregels terug

Ma 1 juni 2020 | 03:20 EenVandaag: o.a. de nieuwe coronaregels

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. de nieuwe coronaregels gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. de nieuwe coronaregels gemist.

EenVandaag: o.a. de nieuwe coronaregels

Datum
Ma 1 juni 2020
Tijd
03:20 tot 03:55
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24459536

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

De nieuwe coronaregels: deze 10 dingen veranderen op 1 juni
Vanaf 1 juni mag je weer een drankje doen op het terras, een filmpje pakken en naar het museum. Hiermee wordt de grootste stap sinds het uitbreken van het coronavirus gemaakt. Wat verandert er allemaal? Bij vrijwel alle nieuwe maatregelen blijft de anderhalvemeterregel gelden. Maar we kunnen gelukkig weer naar buiten en naar plaatsen waar we andere mensen ontmoeten. Dit hangt af van het aantal besmettingen. Deze 10 maatregelen gaan in ieder geval door.

Hoe het RIVM nauwlettend het draagvlak voor de coronamaatregelen én ons gedrag in de gaten houdt
Steunen we het coronabeleid van het kabinet nog? En hoe gedragen we ons? Het RIVM houdt het nauwlettend in de gaten door dit elke week te peilen onder duizenden Nederlanders. Morgen worden de coronamaatregelen verruimd. De gevolgen daarvan worden nauwkeurig gemonitord door het RIVM. Niet alleen om de verspreiding van het virus in de gaten te houden, maar ook om ons gedrag te monitoren, en te peilen hoe we ons voelen. Want de maatregelen werken alleen als er voldoende draagvlak voor blijft bestaan.

Handhavers Brian en Ibrahim eisen extra bescherming, maar hoeven hier ook na de versoepeling van 1 juni niet op te rekenen
Een biertje drinken op het terras of ergens een hapje eten. Door de versoepeling op 1 juni zal het werk van handhavers veranderen zegt boa Brian, werkzaam in Vlaardingen. "Ik denk dat we meer moeten waarschuwen en vaker meldingen krijgen van overlast." Maandag 1 juni, 12 uur 's middags, is het eindelijk zover: na ruim 2 maanden sluiting openen kroegen en restaurants weer de deuren. Burgemeester Bas Eenhoorn van Vlaardingen is enthousiast, maar hoopt wel dat het niet te druk wordt: "Als het mooi weer is lopen terrassen snel vol, ik hoop dat het niet uit de hand loopt. Er komen sowieso situaties waarin boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar, red.) moeten optreden."

EenVandaag: o.a. de nieuwe coronaregels op tv

.