Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. foodtrucks voorzien hele wijken van eten terug

Zo 31 mei 2020 | 02:05 EenVandaag: o.a. foodtrucks voorzien hele wijken van eten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. foodtrucks voorzien hele wijken van eten gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. foodtrucks voorzien hele wijken van eten gemist.

EenVandaag: o.a. foodtrucks voorzien hele wijken van eten

Datum
Zo 31 mei 2020
Tijd
02:05 tot 02:30
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24449268

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Foodtrucks voorzien hele wijken van eten: 'De eerste avond werden er meer dan 100 pizza's verkocht'
Ieder ander jaar zouden er nu elk weekend op festivals en in parken door heel Nederland allerlei kleurrijke foodtrucks opduiken. De coronacrisis gooide roet in het eten, maar Jeroen Janssen zag een kans: buurtkeukens. De foodtrucks zijn de afgelopen jaren snel opgekomen. Met steeds meer soorten aanbod en festivals zoals Rrrollend werd de foodtruck een dominant gegeven op festivals en evenementen. Hoewel veel horeca-ondernemers met de handen in het haar zitten door de coronacrisis, lijken de foodtrucks ook nu een uitweg te hebben gevonden.

Politiegeweld tegen zwarte mensen in de VS wordt veroordeeld en tóch gebeurt het steeds opnieuw: 'Uiteindelijk verandert er niets'
New York, Las Vegas, Dallas, Los Angeles, Chicago: in de VS wordt fel geprotesteerd na de dood van een onschuldige zwarte man door een witte politieagent. Dit is niet voor het eerst: "Politiegeweld tegen zwarte mensen is er al decennia." Columnist en schrijver Arjen van Veelen woonde jarenlang in de Amerikaanse stad St. Louis en schreef hierover het boek Amerikanen lopen niet. De dood van George Floyd is voor hem een déjà vu.

Opvallend: veel stellen die niet op natuurlijke wijze zwanger raakten, nu tóch in verwachting
Het is even afwachten, maar de kans is groot dat er over 7 maanden veel 'quarantainebaby's' worden geboren. Opvallend: bij fertiliteitsarts Frederika Prak melden zich dagelijks stellen die niet natuurlijk zwanger raakten, en nu tóch in verwachting zijn. Jaarlijks starten zo'n 13.000 stellen met een onvervulde kinderwens een ivf-traject. Deze behandelingen werden stilgezet vanwege de veiligheid van patiënten en om zo de bedden en menskracht op de ic's in te kunnen zetten. Nu melden zich bij fertiliteitsarts Frederika Prak van het UMC Utrecht bijna dagelijks patiënten die juist in deze periode zwanger zijn geraakt. "Op een natuurlijke manier. Normaal gesproken gebeurt dat sporadisch."

Wéér gaan de huurprijzen voor nieuwe woningen omhoog, 'Ollongren is gezwicht voor de investeerder'
Als ze níét zelf de prijs van nieuwe huurcontracten mogen bepalen, gaan verschillende grote bouwprojecten in Amsterdam niet door. Daar dreigen professionele investeerders mee. "Ze willen winst maken ten koste van starters." De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) krijgt talloze brieven van onder andere leraren en zorgmedewerkers die geen betaalbare huurwoning kunnen vinden in de stad. "Vastgoedeigenaren willen winst maken ten koste van starters", zegt hij. "En het lijkt erop dat ze het gevecht gewonnen hebben." Volgens Ivens is minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken "gezwicht voor de investeerders".

EenVandaag: o.a. foodtrucks voorzien hele wijken van eten op tv

.