Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. kinderen ernstig ziek door corona? terug

Do 28 mei 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. kinderen ernstig ziek door corona?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. kinderen ernstig ziek door corona? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. kinderen ernstig ziek door corona? gemist.

EenVandaag: o.a. kinderen ernstig ziek door corona?

Datum
Do 28 mei 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24438617

Onderwerpen van deze uitzending

Waarom worden sommige kinderen heel ziek door het coronavirus? Nieuw onderzoek moet duidelijkheid geven
Over de hele wereld duiken verhalen op van kinderen die opeens ernstig ziek worden. Er lijkt sprake te zijn van een link met het coronavirus. Kinderartsen in Nederland zijn inmiddels gestart met een breed onderzoek naar Covid-19 bij kinderen. Waarom worden de meeste kinderen minder snel ziek van het coronavirus dan volwassenen? En waarom slaat het virus bij een kleine groep kinderen wel heel hard toe? Kinderartsen willen voor Nederland specifiek in kaart brengen hoeveel kinderen klachten hebben die lijken op de ziekte van Kawasaki. Ook wordt er breder ingezet op onderzoek naar het coronavirus onder kinderen.

Jongeren steunen oproep festivaltickets te bewaren voor later: 'Anders ook streep door volgende festivalzomer'
Negen op de tien (88 procent) jongeren die een ticket bezitten voor een afgelast concert, optreden of festival, hebben begrip voor de ‘bewaar je ticket, geniet later’-oproep van de culturele sector. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, in samenwerking met 3FM en CJP.

Fietsen in groepjes kan volgens minister Grapperhaus, maar wél op anderhalve meter: 'Wees geen stomkop'
Mogen wielrenners en fietsers in groepjes samen fietsen? De versoepelde regels zijn voor veel wielerliefhebbers niet duidelijk. Minister Grapperhaus doet een beroep op het gezonde verstand. "Ik moet geen stomkop zijn, anders ga ik dat virus verspreiden." Zagen we in maart nog alleen eenlingen op de fiets, sinds 11 mei inmiddels verschijnen er weer her en der kleine groepjes. 'Tot vier mensen bij elkaar' is het advies van Wielersportbond NTFU, die de belangen van sportieve fietsers behartigd. De KNWU op haar beurt adviseert het voorlopig te houden bij slechts één fietsmaatje. Minister Grapperhaus benadrukt vooral de afstand die we moeten blijven houden. "Anderhalve meter uit elkaar blijven, ik doe het zelf ook."

Sabine (15) had corona zonder klachten, maar werd daarna heel ziek door Kawasaki
Ze had het coronavirus, maar had dat niet eens gemerkt. Toch werd de 15-jarige Sabine later heel ziek door wat de ziekte van Kawasaki bleek te zijn. Volgens artsen lijkt het erop dat er een verband is met corona.

EenVandaag: o.a. kinderen ernstig ziek door corona? op tv

.