Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. nog geen oplossing tegen eikenprocessierupsen terug

Wo 27 mei 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. nog geen oplossing tegen eikenprocessierupsen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. nog geen oplossing tegen eikenprocessierupsen gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. nog geen oplossing tegen eikenprocessierupsen gemist.

EenVandaag: o.a. nog geen oplossing tegen eikenprocessierupsen

Datum
Wo 27 mei 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24432152

Onderwerpen van deze uitzending

Weer een zomer vol eikenprocessierupsen? Waarom geen enkele oplossing écht lijkt te werken
Jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen. Vorige zomer domineerde de eikenprocessierups. Om een situatie als vorig jaar te voorkomen, wordt nu van alles geprobeerd om hem te bestrijden. Maar het ei van Columbus is nog niet gevonden. Het nieuwste op het gebied van de bestrijding van de rups? De plakstrip. Maar die plakstrip vangt helaas niet alleen de eikenprocessierups, maar ook andere dieren. Zo werden foto's van een dode vleermuis en angstige specht op een plakstrip de afgelopen weken veel gedeeld op sociale media.

Dulce krijgt net als helft van de gedupeerden in de toeslagenaffaire waarschijnlijk geen rooie cent
Het kwam als een totale mokerslag. Dulce dacht na tien jaar ellende dan eindelijk financiële compensatie te krijgen van de belastingdienst, maar kwam deze week van de koude kermis thuis. Ze hoeft nergens op te rekenen. "Alles kwam weer naar boven." Dulce Goncalves is een van de vele gedupeerden van de ontspoorde opsporingsdrift van de belastingdienst. Ten onrechte werd ze weggezet als fraudeur en moest ze maar liefst 100.000 euro terugbetalen. Hierdoor belandde ze in de schuldsanering.

Altijd 1,5 meter is bij verstandelijk gehandicapten ondoenlijk: 'Er zijn bewoners die hun familie direct om de nek vliegen'
In de gehandicaptenzorg komt wat lucht in de coronamaatregelen: bezoek is weer mogelijk. En dat is hard nodig na loodzware weken voor veel families. Van de ene op de andere dag mocht niemand meer langskomen. De zorginstellingen voor verstandelijk gehandicapten staan voor moeilijke vraagstukken nu er weer bezoek mag komen. Want hoe doe je dat op een veilige manier? Daar is vooral veel creativiteit voor nodig, zo zeggen de zorginstellingen.

EenVandaag: o.a. nog geen oplossing tegen eikenprocessierupsen op tv

.