Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. kinderrechten onder druk door corona terug

Di 26 mei 2020 | 18:15 EenVandaag: o.a. kinderrechten onder druk door corona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. kinderrechten onder druk door corona gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. kinderrechten onder druk door corona gemist.

EenVandaag: o.a. kinderrechten onder druk door corona

Datum
Di 26 mei 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24425091

Onderwerpen van deze uitzending

Kinderrechten onder druk door corona, ook in Nederland
Wereldwijd staan de rechten van kinderen onder druk door de coronapandemie. Ook in Nederland is er reden tot zorg. Te veel kinderen leven in armoede en zij voelen de coronacrisis extra hard. Vandaag wordt de KidsRights Index 2020 gepubliceerd. Deze brengt jaarlijks in kaart hoe het ervoor staat met kinderrechten in 182 landen. "Ik denk dat we door de coronacrisis zeker 10 jaar terug gaan in de tijd wat de rechten van kinderen betreft", zegt Marc Dullaert, voormalig kinderombudsman en oprichter van de internationale organisatie KidsRights.

En wéér stijgt de VVD: partij nu op hoogste aantal zetels ooit onder Mark Rutte
In de zetelpeiling van Ipsos en EenVandaag klimt de VVD naar 44 zetels. Dat zijn er maar liefst 17 meer dan aan het begin van de coronacrisis. Verder nemen veel kiezers afscheid van 50PLUS, maar ook van Krol. Mei is de derde maand op rij waarin de VVD zetels wint. Aan het begin van de coronacrisis was de VVD met 27 zetels al de grootste partij, maar met een flink kleinere afstand tot andere partijen dan nu. In februari scheelde het nog 9 zetels met toenmalig tweede partij de PVV. Het gat met de huidige nummer twee, GroenLinks, is enorm met 29 zetels.

'Het loopt uit de hand', CDA wil nu ook landelijk discussie over beschermde status van de wolf
'Om erger te voorkomen' wil CDA-Kamerlid Maurits von Martels een landelijke discussie over hoe we moeten omgaan met de wolf. "Want we kunnen wel op onze klompen aanvoelen dat het vroeg of laat echt fout gaat." Afgelopen week beet een waarschijnlijk verdwaalde wolf schapen dood in Brabant. Beelden van een bewakingscamera laten zien hoe het beest op gruwelijke wijze schapen te pakken neemt. Wat CDA-Tweede Kamerlid Von Martels is daarmee de maat vol. "Ik zou de minister willen oproepen meer daadkracht te tonen."

Omwonenden geloven 'geen biet' van onderzoek dat de provincie Overijssel vrijpleit van huisverzakkingen rond Twents kanaal
De schade aan de huizen rondom het kanaal Almelo-De Haandrik is niet veroorzaakt door eerdere baggerwerkzaamheden van de provincie. Dat blijkt uit onderzoek van ingenieursbureau Deltares en TNO. De uitkomst is een klap voor de omwonenden. Langs het kanaal zijn al 340 huizen verzakt. De problemen ontstonden na werkzaamheden aan het kanaal in 2010, toen de provincie Overijssel het kanaal liet uitdiepen.

EenVandaag: o.a. kinderrechten onder druk door corona op tv

.