Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Di 18 februari 2020 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Di 18 februari 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23815964

Onderwerpen van deze uitzending

Privégegevens van slachtoffers te vaak op straat: 'Het leven van onze vermoorde dochter stond ineens in een boek'
Niet anoniem aangifte kunnen doen en persoonlijke gegevens die via een strafdossier bij een verdachte belanden. Te vaak wordt de privacy van slachtoffers en nabestaanden geschonden. "Daders krijgen een zwart balkje. Waarom slachtoffers geen witte?" Het is de vraag die Slachtofferhulp Nederland opwerpt bij de minister van Rechtsbescherming, Sander Dekker. In een speciaal samengesteld witboek hebben zij slachtoffers en experts gevraagd hun ervaringen uit de praktijk te delen. Wat blijkt? "De privacy van slachtoffers en nabestaanden wordt nog lang niet altijd voldoende beschermd", zegt Rosa Jansen van de hulporganisatie.

Met 25.000 nieuwe huizen en een tunnel naar Amsterdam willen CDA en D66 in Almere de woningnood te lijf gaan
Het is een spectaculair plan van de Tweede Kamerfracties van CDA en D66: een enorme nieuwe woonwijk bij Almere, inclusief snelle metroverbinding met Amsterdam. Het miljardenplan moet de extreme woningnood in die regio een gaan verzachten. Al jaren liggen er ontwerpen klaar voor de wijk Almere-Pampus, ten noordwesten van Almere. Als het aan de fractieleiders van CDA en D66, Pieter Heerma en Rob Jetten ligt, gaat de schep daar nu snel de grond in.

Aanpak jongeren met messen is moeilijk voor burgemeesters en politie: 'We hebben eenduidig beleid nodig'
Een messenverbod voor jongeren, een boete of strafrechtelijke vervolging voor ouders? Burgemeesters bedenken maatregelen om de steekincidenten onder minderjarigen in hun gemeenten in te dammen. Politievakbond ACP wil een landelijk, eenduidig beleid. Bestaande maatregelen als een lokaal messenverbod, preventief fouilleren en een grotere rol voor ouders moeten ervoor zorgen dat jongeren niet meer met steekwapens rondlopen, zegt minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid tegen De Telegraaf.

EenVandaag op tv

Buitenland eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag