Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Do 6 februari 2020 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Do 6 februari 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23746848

Onderwerpen van deze uitzending

Ombudsman: 'Vreemdelingendetentie in Nederland móét menselijker'
De omstandigheden voor vreemdelingen in het detentiecentrum Rotterdam moeten menselijker, stelt de ombudsman in een nieuw rapport. "Zoveel mensen dicht op elkaar, dat levert extra spanningen op." Hij roept de politiek op zijn bevindingen mee te nemen bij het maken van de nieuwe wet rond vreemdelingenbewaring. "Eenzaam op een cel worden opgesloten, dat fenomeen komt vaak voor." En dat vindt hij zorgelijk. "De impact van eenzame opsluiting is heel groot en kan schadelijk zijn", zegt Reinier van Zutphen, de Nationale ombudsman.

Mannen laten hun kraaienpootjes en rimpels opvullen, want 'dat geeft zelfvertrouwen'
Even je kraaienpootjes wegwerken en je rimpels opvullen. Voor steeds meer mannen is een bezoek aan een schoonheidskliniek net zo gewoon geworden als de kapper. "Er vermoeid uitzien als je moe bent kan tegenwoordig niet meer." Peter den Otter is cosmetisch arts en ziet een enorme toeloop van mannen in zijn kliniek: van één procent naar twintig procent in vijf jaar tijd. "Ook bij mannen is een beetje ijdelheid tegenwoordig geaccepteerd. Het hoort bij de huidige levensstijl. En de mens doet natuurlijk altijd al heel veel voor zijn uiterlijk. We kopen kleding en gaan naar de kapper. Een bezoek aan een cosmetisch arts hoort daar nu ook bij. Wat dat betreft groeien mannen en vrouwen ook op cosmetisch gebied naar elkaar toe."

Deze Nederlandse piloot mag hier van de AIVD niet meer aan de slag: 'Ik ben geen terrorist'
Piloot Paul Habets wilde als kind niets liever dan voor een Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegen. Na jaren in het buitenland te hebben gewerkt, wil hij terug. Maar de AIVD doorkruist dit. "Hartstikke onrechtvaardig." Een jongensdroom werd werkelijkheid voor Paul Habets toen hij met succes zijn vliegopleiding doorliep. Zijn doel? Vliegen voor een Nederlandse maatschappij. Maar hij studeert af, middenin de crisis. "Ik was in 2009 afgestudeerd. Op dat moment waren er vrijwel geen banen te krijgen in Nederland en ook Europa was lastig."

EenVandaag op tv

Buitenland eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag