Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Di 4 februari 2020 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Di 4 februari 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23733965

Onderwerpen van deze uitzending

Voetbalsupporters horen regelmatig racisme op de tribune, maar zeggen vaak niks
Drie op de tien voetbalsupporters in stadions horen geregeld racistische spreekkoren van medesupporters. Maar als het voorkomt, geeft maar 18 procent toe daar meestal iets van te zeggen. Ruim de helft houdt altijd zijn mond. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 3.400 fans van clubs uit de Eerste en Eredivisie die regelmatig een wedstrijd in het stadion bezoeken.

'Zwart-wit films zijn wreder' en daarom is hitfilm Parasite nu ook zonder kleur te zien
Met de meeste Nederlandse bezoekers voor een Aziatische film ooit en 6 Oscarnominaties op zak, is 'Parasite' een van de grote successen van 2019. En nu is er ook een zwart-wit versie. "Want dat is intenser en wreder dan kleurenfilms", zegt de regisseur. De Zuid-Koreaanse regisseur zei dat tijdens de presentatie van de zwart-wit versie van Parasite op het International Film Festival Rotterdam. Maar is zijn bewering ook te bewijzen?

Paul en Rusty kozen nu al 'hun' Democraat om tegen Trump te strijden: 'Ons leven hangt hier vanaf'
Het was het moment waar ze al bijna 4 jaar naar uitkeken. Het echtpaar Rusty en Paul mocht voor het eerst stemmen bij de vervroegde presidentsverkiezingen in Iowa. En met Trump in het Witte Huis zijn ze extra gemotiveerd. "Dit gaat om onze toekomst." Rusty Johnson en Paul Denbow verhuisden 4 jaar geleden van Californië naar Iowa, in het hart van Amerika. In plaats van in een van de grootste staten van het land wonen ze nu in een van de allerkleinsten. Juist omdat ze nu in Iowa wonen, zijn ze een van de allereerste Amerikanen die mogen stemmen op hun favoriete presidentskandidaat. Met de zogeheten 'caucus' in Iowa begint traditioneel het verkiezingsseizoen.

EenVandaag op tv

Buitenland eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag