Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Ma 3 februari 2020 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Ma 3 februari 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23727611

Onderwerpen van deze uitzending

Is dit de man die president Trump gaat verslaan? Hier in Iowa denken ze van wel: 'Bernie biedt oplossingen'
De Democraten willen niets liever dan Trump het Witte Huis uit krijgen. Maar nog altijd is onduidelijk wie het straks tegen de president gaat opnemen. Vandaag zijn de eerste voorverkiezingen in Iowa. Topfavoriet hier is een oude bekende: Bernie Sanders. Er is eigenlijk geen stad of dorp meer te vinden in Iowa waar de campagnekaravaan van Bernie Sanders niet is gespot. De senator uit Vermont gaat volgens de laatste peilingen aan kop in de race om de Democratische presidentskandidatuur. Met dure campagne-spotjes alleen kom je als kandidaat niet ver in Iowa. Kiezers verwachten dat kandidaten hier hun gezicht laten zien. En Sanders begrijpt als geen ander dat iedere stem telt. Want winst in Iowa kan het begin van succes betekenen in andere staten.

Siebe (31) verzamelt tanks, motoren en uniformen uit WOII: 'Ik ben geïnteresseerd in de verhalen achter de spullen'
Geen stoere Harley Davidson of snelle wagen in de garage van Siebe Budding, maar een bonte verzameling spullen en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Zijn privé-collectie is niet toegankelijk voor publiek, maar wij mochten een kijkje nemen.

Nabestaanden tramaanslag eisen dat Gökmen T. naar proces komt: 'Ik ga mijn dochter niet verdedigen tegen een lege stoel'
De rechter moet Gökmen T. nu al verplichten bij zijn strafzaak aanwezig te zijn. Dat zegt René Verschuur, vader van Roos (19), één van de vier slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht. "Ik ga mijn dochter niet verdedigen tegen een lege stoel." Bij de tramaanslag op 18 maart 2019 komt Roos Verschuur (19) om het leven. Tijdens een zitting in december zijn haar vader René en andere nabestaanden erg verbaasd, omdat verdachte Gökmen T. niet in de rechtbank aanwezig is. "Opeens bleek het niet meer nodig om het bevel medebrenging (dat een verdachte verplicht voor de rechter moet komen, red.) uit te voeren", zegt Sébas Diekstra, de advocaat van René Verschuur.

Bomen zijn veel geld waard en dus moeten we ze minder snel kappen, zegt 'de bomentaxateur'
"Een beetje boom is al gauw 8.000 euro waard." Dat een boom grote ecologische waarde heeft is bij de meeste mensen wel bekend. Maar boomtaxateur Joost Verhagen legt uit dat het voortijdig kappen van bomen ook nog eens flink wat geld kost. De kennis over de baten van een boom kan beter, vindt Verhagen. "Veel mensen weten niet dat de WOZ-waarde van hun huis omhooggaat als er bomen in hun tuin of buurt staan. Ook zijn mensen in wijken met bomen gezonder: er is minder burn-out en kinderen met ADHD hoeven er minder ritalin te slikken."

EenVandaag op tv

Buitenland eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag