Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Vr 31 januari 2020 | 01:45 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Vr 31 januari 2020
Tijd
01:45 tot 02:20
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2020
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23706286

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Milieuorganisatie wil weten wie illegale stikstofuitstoters zijn en sleept minister Schouten voor de rechter
Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment sleept minister Carola Schouten van Landbouw voor de rechter. Inzet: de adressen van zo'n 3.300 bedrijven die hun bedrijf illegaal hebben uitgebreid. "Kijk, hier, 20 ton stikstofoxiden per jaar. Maar waar komt het vandaan? Adres onbekend, dus eigenlijk weet je nog niks." Valentijn Wösten en Johan Vollenbroek bladeren door stapels stikstofberekeningen die ze begin vorig jaar opvroegen bij het ministerie van Landbouw en Natuur.

School voor speciaal onderwijs blij met bezoek minister Slob tijdens staking: 'Het was een constructief gesprek'
Minister Slob van Onderwijs bezocht tijdens de onderwijsstaking het Vierbeek College in Oosterbeek. Docent Rachel Spreeuwers is blij met deze aandacht. "Het was een heel goed en constructief gesprek." Rachel werkt al 15 jaar in het speciaal onderwijs, maar bezoek van de minister van Onderwijs kreeg ze niet eerder. "Het is heel fijn dat hij de moeite heeft genomen om naar ons toe te komen en om te horen wat er bij ons leeft. We hebben in het gesprek goed kunnen aangeven waar onze zorgen liggen."

Waarom in dit Amerikaanse dorpje de sleutel tot verkiezingssucces ligt voor president Trump
Lukt het Trump om nog 4 jaar langer in het Witte Huis te blijven? Het is de vraag die Amerika bezighoudt. In Iowa gaan de allereerste kiezers deze week naar de stembus. Een klein dorpje in deze staat heeft een grote symbolische waarde. Helemaal in het noordoostelijke puntje van de staat Iowa vindt je, omgeven door boerderijen en uitgestrekte maisvelden, het kleine dorpje Cresco. In totaal wonen er nog geen 3000 mensen. Af en toe halen ze het nieuws als er een enorme sneeuwstorm raast, maar verder gebeurt er weinig. En toch is dit een van de plaatsen die beslissend kan zijn voor de presidentsverkiezingen dit jaar.

Donald Tusk vreest dat na brexit meer landen uit de EU stappen: 'Ik voel angst'
"Ik hoop niet dat dit een trend wordt." Voormalig EU-president Donald Tusk sluit niet uit dat meer landen het Britse voorbeeld volgen en na brexit ook uit de EU zullen stappen. Dit zegt hij, een dag voor het Britse vertrek, tegen EenVandaag. We spreken de oud-EU-president in zijn nieuwe kantoor in het gebouw van de Europese Volkspartij in Brussel. Sinds zijn vertrek in november 2019 bij de Europese Raad is Tusk voorzitter van deze grootste fractie in het Europees Parlement. De foto's van zijn geboortestad Gdansk staan nog tegen de muur om opgehangen te worden.

EenVandaag op tv

School president amerika minister buitenland presidentsverkiezingen onderwijs natuur foto's parlement eenvandaag uitzending europees parlement brussel rechter illegaal witte huis voorzitter stembus landbouw volkspartij sneeuwstorm fractie carola schouten kantoor iowa opgehangen kiezers docent europese raad boerderijen gdansk 15 jaar donald tusk voorbeeld bladeren trump vertrek brexit college oosterbeek tusk sleutel muur waarde president trump maisvelden minister slob gesprek 2019 week onderwijsstaking geen deze week deze minister carola schouten minister schouten grootste stapels ministerie johan vollenbroek puntje gebouw.