Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Zo 22 december 2019 | 01:35 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Zo 22 december 2019
Tijd
01:35 tot 02:15
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23482893

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Hoofdrolspelers kijken terug op de moord op advocaat Derk Wiersum
Woensdagochtend 18 september, even na half acht, maakte een nog onbekende schutter een einde aan het leven van Derk Wiersum. Hij was vader en advocaat van een kroongetuige in het grootste moordproces ooit in ons land. Hoe verliepen de eerste uren en dagen die volgden op de moord die heel Nederland verbijsterde en wat betekent dit voor de rechtstaat? Met minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, de Amsterdamse politiechef Frank Paauw, hoofdofficier van justitie John Lucas en burgemeester van de hoofdstad Femke Halsema blikken we terug op de aanslag en de gevolgen hiervan.

Minister Grapperhaus wil zwaarder inzetten op misdaadbestrijding: 'We pakken hun Lamborghini's en zeiljachten af'
Met de arrestatie van Ridouan Taghi heeft Justitie een grote vis gevangen, maar daarmee is de strijd tegen de georganiseerde misdaad niet afgerond. Integendeel, andere bendes zijn nog actief en nieuwe drugscriminelen zullen opstaan. Maar de aanslag op Derk Wiersum zou wel eens een keerpunt kunnen zijn in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Want met de moord lijkt het politieke besef meer dan ooit ingedaald dat de georganiseerde misdaad een bedreiging is voor onze maatschappij.

EenVandaag op tv

Aanslag moord schutter veiligheid minister justitie nederland arrestatie advocaat eenvandaag uitzending bedreiging misdaad burgemeester bendes minister van justitie politiechef kroongetuige georganiseerde misdaad opstaan frank paauw ferdinand halsema femke halsema ferdinand grapperhaus john lucas gevangen vader de aanslag maatschappij grapperhaus hoofdstad kijken minister grapperhaus deze terug justitie en veiligheid keerpunt grootste derk wiersum wiersum ridouan taghi taghi ridouan.