Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Do 19 december 2019 | 18:20 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Do 19 december 2019
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23467545

Onderwerpen van deze uitzending zijn nog niet bekend

'Ondanks dat iedereen denkt: drank, drugs, was Jules Deelder ook een gematigd man'
Jules Deelder is overleden. Hij is 75 jaar oud geworden. In 2014, ter ere van zijn zeventigste verjaardag blikten verschillende artiesten uit zijn omgeving terug op zijn leven. Deelder, die ook bekend stond als de nachtburgemeester van Rotterdam, schreef op zijn elfde zijn eerste gedicht. Naast dichter was hij schrijver, muzikant en artiest. Volgens de familie is hij na een kort ziektebed overleden.

Kankerspecialist Radboudumc ontslagen om verkeerde zorg, 300 patiëntendossiers worden nu onderzocht
Radboudumc heeft een kankerspecialist ontslagen die geen goede zorg gaf. Het zou gaan om 'medisch-inhoudelijk, professioneel en communicatief disfunctioneren'. Volgens een betrokkene gaf de arts verkeerde diagnoses en behandelingen, zoals te veel chemo. Het Nijmeegse ziekenhuis wil het verhaal van de betrokkene niet bevestigen. Maar Bertine Lahuis, bestuurslid van het Radboudumc zegt wel dat de zorg niet aan de kwaliteitseisen voldeed. "Dan kun je denken aan onvolkomenheden in de diagnostiek of behandelingen die niet de eerste voorkeur hebben." Uit de patiëntendossiers blijkt wat er precies gebeurd is. Dat onderzoek is in september gestart en moet in februari 2020 klaar zijn.

Arnold was dakloos en weet hoe troosteloos het is in de nachtopvang
"Dan zit je echt op het diepste punt." 6 jaar geleden komt Arnold op straat te staan. Bij de nachtopvang in Dordrecht kan hij slapen, maar die omgeving helpt hem en de andere daklozen niet vooruit.

EenVandaag op tv

Eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag