Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Do 19 december 2019 | 01:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Do 19 december 2019
Tijd
01:15 tot 01:50
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23464527

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Van fraude beschuldigde ouders over vertrek Menno Snel: 'Nu draagt helemaal niemand meer verantwoordelijkheid'
Nog voor het debat over de toeslagenaffaire van start ging, besloot staatssecretaris Menno Snel af te treden. De gedupeerde ouders vinden niet dat ze daarmee geholpen zijn. "Dit lost niets op. Ik wil weten hoe we nu verder gaan." Bij het vorige Kamerdebat over het onterecht stopzetten van kinderopvangtoeslagen liep Roger Derikx geëmotioneerd weg van de publieke tribune. Vandaag zat hij er weer. Dat het niet tot een debat kwam, vindt hij 'een beetje laf'. "Het is schofterig om het op deze manier te doen."

Melkveehouder Schoonman wil een beter verdienmodel voor de boeren: 'De koek moet eerlijker worden verdeeld'
"Boeren willen best inkrimpen en aanpassingen doen aan hun bedrijf", zegt melkveehouder Dirk Jan Schoonman. "Maar dan moet het verdienmodel wel worden rechtgetrokken." Want daar zit wat hem betreft de pijn. Dirk Jan is zesde generatie boer op een melkveehouderij in Brummen en hij wil graag strijden voor de volgende generaties. Hij maakte op eigen initiatief een afspraak met de door boeren verguisde Tjeerd de Groot van D66 na diens uitspraken over de halvering van de veestapel en sprak met hem over het verdienmodel van de boeren.

Wat je moet weten over Trumps impeachment
Na maanden van onderzoek en getuigenverhoren wordt vandaag in Washington DC gestemd over impeachment van president Trump. De stemming is rond middernacht maar alles wijst erop dat een ruime meerderheid in het Congres voor stemt. President Trump is de derde president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die impeached wordt. Alleen president Andrew Johnson (1868) en Bill Clinton (1998) zijn hem voor gegaan.

EenVandaag op tv

President staatssecretaris debat verenigde staten washington onderzoek fraude kamerdebat eenvandaag uitzending congres boeren geschiedenis washington dc brummen afspraak bill clinton koek tribune clinton onterecht generaties trump vertrek start dirk ouders president trump menno snel stemming uitspraken deze impeachment veestapel de groot tjeerd de groot andrew toeslagenaffaire.