Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Di 17 december 2019 | 18:20 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Di 17 december 2019
Tijd
18:20 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23457077

Onderwerpen van deze uitzending

Advocaat in Dubai over aanhouding Taghi: Ze hebben vast allang een deal gesloten
De uitlevering van Ridouan Taghi aan Nederland is al geregeld. Dat vermoedt Hilda van der Tuin, advocaat in Dubai. "Anders zou Nederland enorm in zijn hemd staan", reageert ze vanuit de Verenigde Arabische Emiraten waar zij een advocatenkantoor heeft. Voor de zomer werden nieuwe afbeeldingen van hem verspreid en vertelde de politie dat hij zich in de Golfregio ophield. Veel Nederlanders in Dubai volgden de zaak rondom Taghi met veel belangstelling. "Niemand van de Nederlanders heeft hem herkend de afgelopen periode", vertelt Van der Tuin. "Vermoedelijk heeft hij ofwel operaties ondergaan waardoor hij niet herkenbaar is, of zich op een andere manier vermomd waardoor mensen hem niet herkenden."

Arnold Karskens (Ongehoord Nederland): 'Minister moet hoofdredacteur NOS kunnen ontslaan'
"Als je de taak hebt onafhankelijk te zijn en je bent dat niet, dan moet je verdwijnen." Arnold Karskens, oprichter van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland, vindt dat de hoofdredacteur van de NOS door de minister ontslagen moet kunnen worden. Karskens houdt al jaren een 'zwartboek' bij op zijn weblog, waarin hij de NOS zegt te betrappen op 'stelselmatige vooringenomenheid'. Karskens vermoedt een bepaald beleid achter de berichtgeving van de NOS.

'Als je de zaak van moordenaar Thijs H. ziet, hebben ze niks van mijn geval geleerd'
Ganimet Hendrison (46) kreeg een gewelddadige psychose en ging daardoor als een beest tekeer in het centrum van Den Haag. Inmiddels is hij bijna 7 jaar vrij. Hij volgt met veel belangstelling de zaak van Thijs H., die in een psychose drie moorden pleegde. Begin jaren 90 viel Ganimet mensen aan die toevallig voor zijn neus verschenen. "Ik voelde me een soort opgejaagd dier. En ik jaagde ook als een dier op andere mensen. Dat klinkt misschien doodeng, maar dat was in die psychoses mijn realiteit op dat moment."

Oudere chaoot in het verkeer mag vaak doorrijden zonder rijtest
Oudere bestuurders die gevaarlijk rijden, maar geen fysieke aandoening hebben die dit kan verklaren, mogen vaak zonder aanvullende rijtest doorrijden. Medische adviseurs bij het CBR vinden dit onverantwoord, maar worden niet gehoord. Als de politie een oudere bestuurder van de weg haalt vanwege gevaarlijk rijgedrag, dan wordt diegene doorgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Daar worden vervolgens testen gedaan om te bepalen of de chauffeur in kwestie nog in staat is om veilig te rijden. Maar oudere chauffeurs die gevaarlijk hebben gereden worden in eerste instantie alleen medisch gekeurd.

EenVandaag op tv

Eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag