Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Do 28 november 2019 | 01:25 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Do 28 november 2019
Tijd
01:25 tot 02:00
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23344092

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Burgemeester Halsema grijpt drastisch in bij Amsterdamse politie: 'We komen er niet meer uit, we moeten noodmaatregelen treffen'
De Amsterdamse politie kan haar taken niet meer aan. De veiligheid op straat is in het geding, onderzoek naar zware criminaliteit ligt stil en ook zaken als geweld en mishandeling blijven te lang liggen. Amsterdam komt nu met een pakket noodmaatregelen. Er is te weinig blauw op straat, zegt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. "We komen 500 agenten tekort. En die krijgen we er niet bij op korte termijn van Den Haag. Daarom ben ik gedwongen om nu in te grijpen."

In de gevangenis bij IS'ers in Syrië: 'Bijna iedereen zegt onschuldig te zijn'
Verslaggever Hans Jaap Melissen bezocht voor EenVandaag een gevangenis in de Noord-Syrische plaats Hasaka. Daar zitten 5000 IS-strijders als haringen in een ton opeengepakt. Onder begeleiding van gemaskerde bewakers mocht hij een paar uur de gevangenis in. "Ze waarschuwden me dat er echt bewakers nodig waren. Als je in je eentje naar binnen gaat dan ben je je leven niet zeker. Ik interview het liefst alleen, maar als het fout gaat heb ik wel een groot probleem. Straks springen ze met tien man op je nek", vertelt Melissen.

Nicole verloor haar man bij een verkeersongeluk: 'Wettelijk gezien had ik maar recht op 2 dagen verlof'
Het is nachtmerrie van iedere partner: je geliefde op vakantie verliezen bij een verkeersongeluk. Toch verwacht de werkgever vaak dat je na 3 dagen weer aan de slag gaat. Dat moet anders, vindt weduwe Nicole Maas. Vandaag overhandigen partijen GroenLinks en SGP het manifest 'Ruimte voor rouw'. Daarin vragen ze meer aandacht voor rouwverwerking op de werkvloer. Iets waar Nicole stevig voor pleit.

EenVandaag op tv

Eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag