Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 27 november 2019 | 01:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 27 november 2019
Tijd
01:15 tot 01:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23340968

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Nederlandse yezidi gaan zélf bewijs verzamelen tegen IS'ers: 'We kunnen ze niet zomaar laten'
IS'ers maakten zich op grote schaal schuldig aan oorlogsmisdaden. Maar veroordelingen voor Nederlandse IS'ers blijven vooralsnog uit. IS-doelwit, de yezidi, nemen nu het heft in eigen hand: "Wij gaan onze eigen bewijslast verzamelen." "Deze mensen hebben ons zoveel pijn gedaan, we kunnen ze niet zomaar laten", zegt Wahhab Hassoo. Hij is een van de initiatiefnemers van het Yezidi Legal Network, een netwerk van betrokkenen en deskundigen die zelf bewijs willen verzamelen voor onder andere de genocide op de yezidi op 3 augustus 2014.

VVD maakt flinke val en verliest in een maand 7 zetels
De VVD maakt deze maand een flinke val in De Peiling van EenVandaag en onderzoeksbureau Ipsos. De partij van Mark Rutte verliest maar liefst zeven zetels. Ook coalitiepartijen D66 en de ChristenUnie verliezen. De partijen zakken elk twee zetels en staan nu op respectievelijk twaalf en vijf zetels. Het CDA wint drie zetels en staat daarmee op achttien. Verder op rechts profiteren de PVV, FVD en 50PLUS van het verlies van de VVD.

Lui en telefoonverslaafd: het imago van Generatie Z is te negatief, vindt deze psycholoog
Ze zijn lui, telefoonverslaafd en kunnen niet kiezen. Het is het beeld van Generatie Z, de jongvolwassenen van nu. Maar dit klopt niet, vinden psycholoog Jos Ahlers en trendwatcher René Boender. De jongeren houden juist van aanpakken en toekomstdenken. Wie geboren is tussen 1995 en 2012 hoort bij de zogenoemde Generatie Z. Ahlers en Boender schreven het boek 'Gen Z. Verlangen naar verandering' en spraken hiervoor met twintigduizend Nederlandse jongeren, deden literatuuronderzoek en gebruikten data om de generatie binnenstebuiten te keren, de conclusie: Generatie Z is geweldig.

Olympische Spelen naar Brabant en muziekschool zonder leraren, hier gaven gemeenten miljarden aan uit na verkoop Essent
Tientallen gemeenten cashen flink nu energiebedrijf Eneco voor 4,1 miljard wordt verkocht. Zo ontvangt Rotterdam 1,3 miljard euro. 10 jaar geleden was het jackpot voor 136 gemeenten en provincies na de verkoop van Essent. Maar waar ging dat geld naartoe? In 2009 wordt Essent voor 7,3 miljard euro verkocht aan het Duitse bedrijf RWE. 130 gemeenten en 6 provincies werden door hun aandelenverkoop (honderden) miljoenen euro's rijker. Dat geld werd voornamelijk besteed aan beleggingen, het dichten van gaten in de begroting én aan grote vastgoedprojecten. Hieronder een greep uit de meest opvallende uitgaven die gemeenten en provincies deden van het 'Essent-geld'.

EenVandaag op tv

Rotterdam mark rutte netwerk begroting christenunie olympische spelen eenvandaag uitzending gemeenten genocide bewijs jackpot oorlogsmisdaden provincies rechts miljarden leraren zakken verkoop peiling essent schuldig imago 50plus energiebedrijf veroordelingen beleggingen miljard 1995 deskundigen ipsos schaal yezidi uitgaven eneco aanpakken 2009 muziekschool geld boek jongeren partijen psycholoog verkocht negatief verlies data deze keren.