Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Ma 25 november 2019 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Ma 25 november 2019
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23338025

Onderwerpen van deze uitzending

Bodemprijzen en schijnaanbiedingen op Black Friday, maar op de helft haal je écht de beste deal
Korting, korting en nóg meer korting. Komende vrijdag is het Black Friday en dat betekent dat veel winkels een flinke uitverkoop houden. Goed voor consumenten én winkeliers. Of toch niet? Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Veel Amerikanen hebben dan vrij en dat betekent: kerstinkopen doen. Winkeliers besloten daar hun slaatje uit te slaan en probeerden met aanbiedingen nog meer klanten naar hun winkels te lokken. Dat bleek een gouden greep. Inmiddels is Black Friday niet alleen één dag, maar een hele week vol aanbiedingen.

Truckers kamperen gewoon in hun vrachtwagen, ondanks verbod: FNV klaagt inspectie aan
Sinds begin vorig jaar mogen buitenlandse chauffeurs het weekend niet meer in hun vrachtwagen doorbrengen. Maar transporteurs lappen dat verbod massaal aan hun laars. Vakbond FNV is het zat en sleept nu de inspectie voor de rechter. Centraal in de zaak staat transportbedrijf De Rooy uit het Brabantse Son. Met 450 eigen trucks is het naar eigen zeggen de marktleider in het transport van nieuwe vrachtwagens, en huistransporteur van DAF.

Terre des Hommes gebruikt lokadvertenties om pedofielen op te sporen, maar OM en advocaten zijn daar niet blij mee
"Hallo lekkere mannen. Wat je ook vraagt, het gaat nooit te ver." Die boodschap klinkt voor sommigen misschien verleidelijk. Maar als mannen een afspraakje willen maken met digitale lokpuber Lisa, kunnen ze worden veroordeeld. Met lokadvertenties op sekssites wil kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes achterhalen hoe groot de vraag is naar seks met minderjarigen. Dat wil zeggen: jongeren onder de 16 jaar.

Nog altijd zorgen om veiligheid implantaten: 'Beoordeling moet niet bij commerciële partij liggen'
Er zijn nog altijd grote zorgen over de veiligheid van medische hulpmiddelen, zoals borstimplantaten. De PvdA eist nu een onafhankelijk onderzoek dat moet bepalen of deze implantaten wel terecht worden toegelaten op de Nederlandse markt. "We horen te veel, te vaak, te ernstige, te heftige klachten naar aanleiding van implantaten," stelt Liliane Ploumen, Tweede Kamerlid voor de PvdA. "Ik vind dat je best kan zeggen dat de veiligheid van implantaten in het geding is." Ploumen wil dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid de toelatingsprocedures van dit soort medische hulpmiddelen gaat doorlichten.

EenVandaag op tv

Eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag