Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Vr 22 november 2019 | 01:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Vr 22 november 2019
Tijd
01:15 tot 01:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23296784

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

Maxime Verhagen van Bouwend Nederland fel over stikstofcrisis: 'Dit kabinet moet lef tonen'
De voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen, is ontzettend boos op het kabinet en de coalitie. De CDA-prominent vindt dat nog steeds veel te traag gehandeld wordt, nu het land volgens hem naar de afgrond drijft. Dat zei Verhagen, die sinds 2013 de voorzitter is van de vereniging voor bouw- en infrastructuurbedrijven, naar aanleiding van nieuwe maatregelen voor de stikstofcrisis die de landbouwsector vandaag presenteerde. De voorzitter van Bouwend Nederland omarmt dit plan en hoopt het dat het kabinet ermee aan de slag gaat.

'Nederlandse IS-strijders moeten naar Nederland komen als we ze willen berechten', waarschuwt deze hoogleraar internationaal recht
Als we Nederlandse IS'ers willen berechten, moeten ze eerst naar Nederland gehaald worden. Dat zegt hoogleraar Internationaal Recht Geert-Jan Knoops. "Het berechten van 20.000 IS-strijders in een speciaal regionaal tribunaal is niet haalbaar." De vraag wat er moet gebeuren met Nederlandse IS-strijders die gevangen zitten in Syrië en Irak kwelt politiek Den Haag. In de Tweede Kamer is veel weerstand tegen het terughalen van IS strijders voor berechting.

'Hulp aan misbruikte kinderen schiet ernstig tekort', concludeert de Nationaal Rapporteur Mensenhandel
De overheid schiet ernstig tekort bij de hulp aan misbruikte kinderen. Dat concludeert Herman Bolhaar. Hij is Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Volgens hem heeft de overheid veel te weinig zicht op het probleem. Het is onduidelijk wat de exacte omvang van kindermisbruik in Nederland is. De meest recente cijfers komen uit 2016. In dat jaar werden bijna 21.000 kinderen slachtoffer van seksueel geweld. Maar uit de slachtoffermonitor van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen blijkt dat de registratie zeer te wensen over laat.

Koala's en zeehondjes zijn knuffelbare donatiemagneten
Beelden van Australische koala's met brandwonden gingen afgelopen week de hele wereld over. De beestjes raakten gewond bij de vele bosbranden in het land. Een online donatieactie die is opgezet om de dieren te helpen, blijkt nu een groot succes. Vanuit de hele wereld komt er geld binnen voor de aaibare koala's, nu al ruim 1,1 miljoen Australische dollar, omgerekend bijna 700.000 euro. Eind jaren 70 was er een ander dier dat zo'n 'donatiekanon' bleek: de zeehond. Milieuorganisatie Greenpeace voerde campagne met filmpjes van schattige zeehondjes die werden neer geknuppeld, om de commerciële jacht op zeehonden tegen te gaan.

EenVandaag op tv

Dieren overheid tweede kamer kabinet mensenhandel miljoen cijfers nederland irak den haag politiek eenvandaag campagne kindermisbruik bosbranden boos coalitie voorzitter brandwonden tekort jacht greenpeace bouwend nederland strijders internationaal recht seksueel geweld zeehonden nationaal rapporteur dollar hoogleraar nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen slachtoffer zeehond nationaal 1 miljoen weerstand opgezet nationaal rapporteur mensenhandel bolhaar is-strijders verhagen afgrond registratie geweld geld kinderen maatregelen geert-jan knoops herman bolhaar maxime verhagen knoops gevangen schiet probleem internationaal week plan deze berechten terughalen koala's.