Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Do 21 november 2019 | 01:20 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Do 21 november 2019
Tijd
01:20 tot 01:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23290647

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

Greta Thunberg inspireert ook Nederlandse jongeren: Lilly (11) en Dana (17) staken voor het klimaat

De 16-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg begon met staken om de gevolgen van klimaatverandering wereldwijd onder de aandacht te brengen. De Nederlandse Dana en Lilly volgen haar voorbeeld. De Zweedse Greta Thunberg krijgt vandaag de Internationale Kindervredesprijs uitgereikt. Ze wint de prijs omdat ze miljoenen jongeren over de hele wereld heeft geïnspireerd te strijden voor het klimaat. De 17-jarige Dana Seggev volgt het voorbeeld van Greta en is lid van haar organisatie Fridays For Future.

Zelfs grote bedrijven hebben geen natuurvergunning, dus weten we niet hoeveel stikstof in de natuur terechtkomt

Niet alleen Schiphol en andere luchthavens, maar naar schatting duizenden bedrijven beschikken op dit moment niet over een natuurvergunning. Het is de vraag of ze die alsnog kunnen krijgen. Elk bedrijf dat met stikstofuitstoot de natuur belast moet daar op grond van de Wet Natuurbescherming een vergunning voor hebben. De provincie Brabant liet 3 jaar geleden onderzoeken in hoeverre industriebedrijven over zo'n vergunning beschikken. Uit die steekproef bleek dat van de 21 bedrijven zonder vergunning, 7 bedrijven deze wel hadden moeten hebben.

EenVandaag op tv

Natuur eenvandaag schiphol staken klimaat vergunning provincie kindervredesprijs internationale kindervredesprijs stikstof klimaatverandering wereldwijd natuurbescherming voorbeeld jongeren internationale geen greta lilly deze organisatie greta thunberg thunberg.