Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 20 november 2019 | 01:20 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 20 november 2019
Tijd
01:20 tot 01:50
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23286005

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

Google bewaart onze medische gegevens. Eng? Integendeel, vindt dr. Daniel Hommes

In de toekomst gaan data uit medische patiëntendossiers het doktersadvies ondersteunen. "Je kunt medisch advies uit de data dan overal krijgen, ook bij de huisarts", zegt dr. Daniel Hommes, die op deze manier de zorg helpt verbeteren. In samenwerking met een zorgaanbieder bemachtigde Google medische gegevens van miljoenen Amerikanen. Ook het LUMC gebruikt vergelijkbare data om er via kunstmatige intelligentie van te leren en betere zorg te kunnen geven. Arts en hoogleraar aan de universiteit van Leiden Daniel Hommes kreeg de uitnodiging om in Los Angeles een oplossing te zoeken voor de gigantische problemen in het Amerikaanse zorgstelsel. De oplossing vond hij in medische data. We stelden hem 9 vragen.

CDA en ChristenUnie willen drugsgebruikers vervolgen om criminaliteit aan te pakken: 'Kennelijk willen ze niet luisteren, dan moeten ze maar voelen'

CDA en CU willen voortaan de recreatieve harddrugsgebruiker op de bon slingeren. Deze oproep doen de partijen aan de vooravond van de justitiebegroting. "Hou festivalgangers met een pil op aan en leg ze een boete op", zegt Madeleine van Toorenburg (CDA). Na de liquidatie op strafrechtadvocaat Derk Wiersum is er volgens de christelijke partijen in de coalitie een nieuwe realiteit ontstaan. Beide partijen vinden het onverteerbaar dat volgens hen de gebruiker nu vaak buiten schot blijft.

Natuur herstellen door bomen om te zagen? Omwonenden boos over beleid Staatsbosbeheer in Schoorlse duinen

Bij Schoorl en Bergen wil Staatsbosbeheer een flink deel van het bos kappen om biodiversiteit te vergroten. Inwoners zijn boos. "Ze houden geen rekening met omwonenden, klimaatverandering of stikstof", zegt voorzitter van de Duinstichting Jan Engelbregt.

EenVandaag op tv

Oproep christenunie natuur staatsbosbeheer eenvandaag criminaliteit leiden boos coalitie voorzitter los angeles kappen arts madeleine van toorenburg lumc universiteit samenwerking bergen oplossing duinen hoogleraar hommes zorgstelsel toorenburg van toorenburg liquidatie medische gegevens patiëntendossiers omwonenden kunstmatige schoorl madeleine van google inwoners kunstmatige intelligentie partijen vragen vooravond bomen data deze biodiversiteit buiten strafrechtadvocaat derk wiersum wiersum.